Topbrag om vitale point for tomme tribuner

28/12 - 2020

Et af historiens mest mærkværdige håndboldår får en lige så bizar afslutning, når to af de tre tophold i Bambusa Kvindeligaen, Team Esbjerg og Odense Håndbold, tirsdag aften spiller for tomme tilskuerrækker i Blue Water Dokken. De seneste, skærpede covid-19-restriktioner gældende foreløbig til 3. januar bevirker, at spillerne selv må skabe det liv i et meget vigtigt topbrag, som tv-seerne ser frem til.

Den norske skytte, Kristine Breistøl, indrammede, hvad der skal til for også at sejre i sæsonens anden kamp mod Odense. Det handler om indsats mere end perfektion. Der vil opstå fejl, når spillerne skal finde sammen for første gang efter EM-pausen, og det gælder om at mindske de skadelige følger af dem.

– At holde fejlene nede bliver vigtigt. Hvis vi skulle tabe kampen, skal det være Odense, der vinder, og ikke os, der taber ved at forære modstanderne noget. De skal være dygtigere end os, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, forud for opgøret.

I ligapremieren i august vandt Team Esbjerg overbevisende med 32-22 i Odense i en kamp, hvor meget spillede mestrenes vej. Siden har Odense ikke sat point til og vandt i november sikre udesejre over topholdene København Håndbold og Viborg HK. Før da er det også blevet til tre etmålssejre i mindre entydige præstationer.

I sin anden rolle som landstræner har Jesper Jensen under EM kunnet se, at Mie Højlunds fart og dynamik på gode dage og stregspilleren Rikke Iversens driftssikkerhed i begge ender af banen bliver blot to af mange spillemæssige udfordringer. Over for den fynske stjerneparade har Team Esbjerg en intakt trup, når man ser bort fra langtidsfraværet af Estavana Polman og Line Jørgensen. Cheftræneren vil se handlekraft, at spillerne tør tage beslutninger og føre dem igennem på banen i en kamp med meget på spil.

– Hvis vi formår at vinde, fører vi ligaen, mens Odense med en sejr mere eller mindre kan sætte sig på grundspillet, siger Jesper Jensen.

Han så søndag eftermiddag en veloplagt trup med syv hjemvendte EM-spillere uden skader. Mette Tranborg, Marit Malm Frafjord, Nerea Pena og Sanna Solberg fik pænt med spilletid på deres landshold, sidstnævnte dog hæmmet af en indledende rygskade og Camilla Herrems gode form. De øvrige EM-spillere er ikke blevet overbelastet.

– Mange af spillerne har haft gode oplevelser ved EM, og selv om Breistøl ikke spillede så meget, gjorde hun det godt, når hun var på banen. Det samme gælder Marit Røsberg Jacobsen og Rikke Granlund, så længe hun var med i den norske trup, siger Jesper Jensen.

De to tophold har inden opgøret blot sat tre og to point til halvvejs i grundspillet.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Odense Håndbold tirsdag den 29. december kl. 20.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Nerea Pena og Stella Muir.