Frafjord kunne ikke lade være med at tage en sæson til

26/11 - 2020

En af de mest vindende kvindelige håndboldspillere gennem tiderne, Marit Malm Frafjord, har forlænget aftalen med Team Esbjerg, så den nu gælder yderligere en sæson til 30. juni 2022.

Den diskrete norske verdensstjerne, der lige er fyldt 35 år, genoptog karrieren i slutningen af 2018, da hun indgik en aftale på et halvt år med Team Esbjerg. Siden har hun været den uantastede chef i forsvaret, bidraget til to danske mesterskaber i træk og flotte præstationer i DELO EHF Champions League i seneste sæson.

– Nu skal vi have gennemført denne sæson bedst muligt, vi skal have ambitioner om at blive dansk mester, og så skal vi selvfølgelig gøre det bedre og bedre i Europa. Det har været lidt ”stang ud” indtil nu, for vi har spillet godt i store dele af kampene og har potentiale til mere, siger Marit Malm Frafjord. 

Hun har vundet to OL-guldmedaljer, VM-guld og fire EM-titler med Norge foruden nationale mesterskaber i tre lande. I december er hun klar for Norge til at jagte flere medaljer, for landsholdet har hun også gjort comeback på i tiden i Esbjerg. Foreløbig spiller hun i denne uge to landskampe mod Danmark, der er under ledelse af hendes klubtræner, Jesper Jensen.

– Marit er den stille leder på vores hold, et rigtig fint menneske, som der er stor respekt om i truppen. Jeg ville gerne have, at hun råbte lidt mere, men det ligger bare så langt fra hendes personlighed at gøre det. På banen har hun ingen fysiske skavanker, hun står totalt skarp, og motivationen er høj. Defensivt er hun ekstraordinær, og som stregspiller har hun også vist sine kvaliteter, ikke som sluggertypen, slagsbroderen, for hun er uddannet som stregspiller i en anden tid, siger Jesper Jensen.

Ligesom Sanna Solberg, der tidligere i denne måned indgik en ny treårig aftale, betragter Jesper Jensen Marit Malm Frafjord som en hjørnesten i den kommende sæsons trup. Men sådan har han det efterhånden med endnu flere spillere.

Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen, betegner det som en fantastisk succeshistorie, at klubben fik motiveret Frafjord til at genoptage karrieren, efter at hun var stoppet et halvt år tidligere oven på en af karrierens største skuffelser, en tabt Champions League-finale med CSM Bucuresti. Den eneste af de store titler, hun ikke har vundet.

– Nu har Marit valgt at gå ind i sin tredje sæson i Team Esbjerg, hvilket er en cadeau til trænerne, holdet og klubben, siger Bjarne Pedersen.

I Team Esbjerg fandt hovedpersonen ud over at spille håndbold på højt niveau noget andet.

– Vi har et godt hold, en god træner og Danmarks bedste hjemmebane i kvindehåndbold. Fansene, de ansatte i klubben og de frivillige – det føles som en familie, siger Marit Malm Frafjord.