Styrket Team Esbjerg-trup jagter bonuspoint mod Metz

20/11 - 2020

Det vrimlede nærmest med spillere, da Team Esbjerg-truppen fredag formiddag mødte ind til de næstsidste forberedelser før årets sidste Champions League-opgør, søndagens møde med Metz Handball. 14 spillere, hvoraf de 13 kommer til indsats mod de franske stjerner, mødte veloplagte på arbejde, og cheftræner Jesper Jensen har dermed tre spillere flere end i det første opgør i Frankrig.

– Det betyder forhåbentlig, at hvis vi også denne gang fører med fire mål med et kvarter igen, så holder vi den kørende. Det giver flere muligheder at have flere spillere, og alene at have en højre fløj er vigtigt i overtalsspillet, i syv mod seks og i forsvaret. Nogle gange får man ikke ekstra udbytte af at have flere med. Det bliver kunsten at få det, siger Jesper Jensen.

Hans billede af, at bagkæden med Orlane Kanor og den øvrige perlerække af individualister samt stregen med ukraineren Olga Perederiy er kraftcentret i Metz’ ofte spektakulære spil, er ikke ændret af det første opgør.

– I de tre kampe, vi hidtil har spillet mod dem, har vi haft rimeligt styr på deres angrebsspil. Hvis vi får tjek på kontraspillet, står vi godt i forsvaret, og vores angrebsspil fungerer normalt også godt mod Metz. Deres offensive forsvar kalder på et godt kollektivt angrebsspil. I den seneste kamp havde vi svært ved at score mod dem, og det kostede måske de kræfter, vi manglede det sidste kvarter. Denne gang har vi en chance for at tage bonuspoint, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg ligger uden for top seks med tre point og vil med interesse følge bundopgøret mellem RK Krim Merkator og FTC-Rail Cargo lørdag. Den store manko i Champions League-regnskabet er fortsat nederlaget hjemme til et coronasvækket FTC-hold. I de øvrige fire nederlag har holdet ikke været favorit. Metz ligger lunt med seks point, men for to kampe færre end søndagens modstander.

I forhold til kampen i Metz for en lille måned siden er de to norske Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Ingstad vendt tilbage, og spanske Nerea Pena er tilføjet truppen som et nyt, uberegneligt element.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, gruppe A, mod Metz Handball søndag den 22. november kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogter: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.