Toptrio er bare bedre – og så er der en outsider

11/11 - 2020

Tre hold har skilt sig ud i toppen af Bambusa Kvindeligaen med et samlet pointtab på blot fem point i de første 11. spillerunder. Odense Håndbold har vundet 10 kampe i træk siden premierenederlaget til Team Esbjerg, der er eneste ubesejrede hold og torsdag aften møder det tredje tophold, Viborg HK, i et topbrag med stærkt begrænset publikum i Blue Water Dokken. Midtjydernes eneste pointtab er et nederlag til København Håndbold i oktober.

– Der er individuelle kompetencer til forskel mellem de tre hold og de øvrige. Dog mener jeg, at også Herning-Ikast Håndbold må medregnes, ikke i grundspillet, hvor løbet er kørt for dem, men i slutspillet og de afgørende kampe til foråret, siger Team Esbjergs cheftræner Jesper Jensen.

Hos Viborg skiller ifølge Jesper Jensen tre spillere sig ud. Hvis man kan stække bagspillerne Kristina Jørgensen og Line Haugsted og ikke spille målvogter Anna Kristensen for god, er man som modstander nået et stykke vej.

– Men dermed er opgaven ikke løst, for Viborg har så mange dygtige spillere, at der bliver meget at se til. En helt anden opgave end Vendsyssel Håndbold, før vi rejste mod Rusland. Præmisserne er meget forskellige: Viborg kan koncentrere sig om ligaen, og vi har frisk erfaring fra Europa. Torsdag aften kan jeg sige, hvad der var vigtigst, siger Jesper Jensen.

Bussen med Team Esbjerg-delegationen ramte Blue Water Dokken søndag ved godt 21-tiden efter en søvnmæssigt anstrengende rejse retur fra kampen mod Rostov-Don. Men kendetegnende for spillerne var, at der var (trætte) smil på læberne, da de sagde godnat til hinanden inden en velfortjent søvn.

– Vi har haft travlt, men er kommet flot igennem. Jeg var lige ved at synes, at det var hårdt, da vi på fire dage i oktober tabte til FTC fra Ungarn og spillede uafgjort mod Silkeborg-Voel KFUM. Det var bekymrende med en mental slitage på holdet. Men på en eller anden måde har vi fået os rejst igen, og det er en gigantisk cadeau til spillerne, at de formår at finde de procenter, der på ny giver overskud, siger Jesper Jensen.

Med til at skabe en positiv konto inden Viborg-kampen er, at Rikke Poulsen vender tilbage fra sygdom, Vilde Ingstad har gode muligheder for et comeback efter en lægskade fra opvarmningen til Champions League-kampen mod Vipers Kristiansand, og at også Stella Muir er tilbage som aflastning til bagkæden. Dermed er kun de langtidsfraværende profiler, Estavana Polman og Line Jørgensen, ikke i truppen.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Viborg HK torsdag den 12. november kl. 20.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.