Det kræver noget nær et mirakel ved Sortehavet

06/11 - 2020

Team Esbjerg-truppen nåede torsdag morgen velbeholdent til den russiske industri- og universitetsby, Rostov ved Don, hvis man undtager lidt bagageproblemer og en forsvundet taske med træningsudstyr. Der blev sovet længe med første måltid kl. 13.00 lokal tid, og ingen blev overbelastet af programmet med let træning, mobilitet og lidt håndbold.

Opgaven med lørdagens modstander, Rostov-Don, kræver, at man er udhvilet og indstillet på til tider at blive udstillet af det 168 cm høje fænomen på højre back, Anna Vyakhireva, og at spillerne, som det er sædvane i DELO EHF Champions League, er klar til at stå over for andre verdensstjerner. En af dem er den franske playmaker, Grace Zaadi, der er draget på eventyr efter en lang karriere i Metz.

– Det vil kræve en gedigen overraskelse at tage point fra dem, men det gælder alle hold, der gæster Rostov-Don. Tilgangen af Zaadi har fået dem til at spille lidt mere krydsspil, men ellers er det rigtig meget fysikken og rigtig meget Vyakhireva, som kendetegner holdet. Da vi slog Rostov-Don med fem mål for et år siden, var hun ikke med; da vi kom til Rusland, var hun der, og vi tabte med otte mål. Det handler rigtig meget om at kontrollere hende så meget som muligt, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han er indstillet på at benytte alle de midler fra den taktiske værktøjskasse, som en smal trup med få udskiftningsmuligheder åbner for. Bjørnen skal udfordres og tirres.  

Omstændighederne omkring en kamp på russisk grund nær Sortehavet vil altid være forbundet med usikkerhed. Indledende visumkvaler, en besværlig rejseplan med coronabegrænsninger, en fremmed hal, dommere, EHF-repræsentant og andre parametre.

– Da vi senest spillede der, førte vi efter et kvarter, hvorefter vi blev ramt af nogle sjove dommerkendelser, og at Vyakhireva skruede op for tempoet. Vi skal være ekstremt kyniske i vores spil for at have en chance, siger Jesper Jensen.

Rikke Poulsen blev syg inden ligakampen mod Vendsyssel Håndbold og er ikke med, og endnu er der ikke talt om, hvem der i givet fald skal kunne ”tage en langærmet trøje på”, som cheftræneren udtrykker det. Vilde Ingstad er forsat ikke kampklar på grund af lægproblemer. Derimod er fløjen Marit Røsberg Jacobsen godt i gang efter sine nakkeproblemer.  

Med tre point i fem kampe er Team Esbjergs mål fortsat at holde Bietigheim og Krim Mercator bag sig og kvalificere sig videre i turneringen. Rostov-Don har syv point i fire kampe og med en beskeden måldifference på seks mål. Svenske Per Johanssons hold har ikke spillet op til potentialet og har været trængt flere gange hidtil.  

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, gruppe A, mod Rostov-Don lørdag den 7. november kl. 16.00 (dansk tid) i Palace of Sport ”Rostov-Don”:

Målvogter: Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen og Mette Tranborg.