Møde med franske verdensstjerner i coronaens skygge

23/10 - 2020

Da Team Esbjerg i februar gæstede Palais Omnisports Les Arenes i Metz, var det med en trup på 15 spillere, og det lykkedes at hente et point mod de 23-dobbelte franske mestre. Lørdag aften løber blot 10 spillere på banen til mødet med et af Europas stærkeste håndboldhold.

De danske mestre var i forvejen uden Estavana Polman og Line Jørgensen, og hertil kommer nye skadede profiler, Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Ingstad, som ikke var med bussen til Billund Lufthavn natten til fredag for at øge sandsynligheden for, at de kan spille mod København Håndbold i næste weekend.

– Selv om vi er presset på flere parametre, er det vigtigt, at vi præsterer på højt niveau og bagefter kan være tilfredse med vores indsats. Hvis Metz spiller op til sit bedste, bliver det meget svært. Vi vil forfølge chancen for at vinde, men er det ikke muligt, skal vi komme hæderligt fra kampen, også rent fysisk, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

At hans mandskab tidligere på året formåede at få tre point i to kampe mod de franske stjerner, siger meget om det exceptionelle niveau, Team Esbjerg præsterede på i seneste sæson. Det giver ingen indikation om det aktuelle styrkeforhold.

– Metz er individuelt et ekstremt dygtigt hold. Når man kigger ned over truppen, kan det være svært at konsumere den viden om alle de kvaliteter, dette hold indeholder. Vi kan kun forsøge at smide grus i deres maskine ved taktisk at udfordre dem på noget forskelligt og forsøge at finde de åbninger, der er. Og så skal vore keepere have en god dag, siger Jesper Jensen.

Metz mistede inden denne sæson playmakeren Grace Zaadi til Rostov-Don samt flere andre profiler, så guldtræneren for det hollandske VM-hold og Metz, Emmanuel Mayonnade, har skullet integrere den 22-årige slovener, Tjasa Stanko, som ny playmaker. Hun scorede otte mål på otte forsøg i den seneste hjemmekamp mod sin forrige klub, RK Krim Mercator. I forvejen har Metz Meline Nocandy på den centrale position, og omkring sig har de blandt andre Orlane Kanor og danske Louise Burgaard. Og så er der alle de andre klassespillere i bagkæden og på de øvrige pladser.

– Metz har i mange år tilhørt toppen af europæisk håndbold og er et top firehold i Europa. Holdet spillede en sløj kamp og tabte i Bukarest, men har holdt sin hjemmebane, siger Jesper Jensen.

Frankrig tilhører også top fire i Europa hvad angår coronasmitte, og med Jesper Jensens ord har turen til den nordøstlige del af landet også ”et gigantisk coronaperspektiv”. Ved siden af de sportsligt ulige konditioner vil nervøsiteten for at pådrage sig en virus være en uberegnelig modstander. Senest blev fire kampe i bedste franske række udsat. Metz fører ligaen med

maksimumpoint for fem kampe og scorer op mod 40 mål pr. kamp. I denne uge blev Saint Amand fra den tunge ende af ligaen sendt hjem med et nederlag på 41-20.

Metz har fire point og Team Esbjerg tre for fire kampe i Gruppe A. Franskmændene jagter en topplacering, og danskerne går efter top seks blandt otte hold for at få adgang til play-off-kampe om at nå kvartfinalerne i dette års turnering.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League, gruppe A, mod Metz Handball lørdag den 24. oktober kl. 18.00 i Palais Omnisports Les Arenes:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Kaja Kamp
Streg: Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen og Mette Tranborg.