Silkeborg-Voel kunne have vundet over fortsat mærket Team Esbjerg-hold

14/10 - 2020

Der findes ikke lette modstandere for Team Esbjerg i holdets nuværende, let vakkelvorne forfatning. I særdeleshed heller ikke Silkeborg-Voel KFUM, der med lidt mere koldsindighed i kampens afslutning kunne have tjent to yderst overraskende point i Esbjerg, men dog kunne juble behørigt over det halve efter resultatet 29-29.

Marit Røsberg Jacobsen var ikke klar med sine nakkeproblemer, og fløjkollegaen Sanna Solberg var ikke på maksimum efter at have siddet over med rygproblemer mod Ferencvaros søndag. Dermed var holdet oppe på måtte undvære en lille håndfuld profiler, hvilket gjorde opgaven slidsom.

Marit Malm Frafjord stod en højre wing i indledningen, hvor Team Esbjerg bragte sig foran 2-0. Inden der var spillet fem minutter, havde de grønblusede gæster ikke bare udlignet, men bragt sig foran 3-2. Silkeborg-Voel med en kvalificeret bagkæde bestående af norske Eira Aune, erfarne Jane Schumacher og Julie Jensen, der kom til fra Herning-Ikast lige inden sæsonen og tydeligt beriger spillet, var i teten med et par mål det meste af halvlegen mod en flok favoritter, der forekom mærkede og porøse efter Champions League-skuffelsen søndag. Der var for lidt tempo, for mange tekniske fejl og for meget træværk i afslutningerne.

Sanna Solberg måtte trække sig efter godt et kvarter i første halvleg, men vendte tilbage efter pausen uden at være i stand til at levere på normalt niveau. Der blev rokeret godt rundt med de spillere, der var at gøre med, men det rakte længe ikke mod et solidt spillende midtjysk hold. På et tidspunkt var tre stregspillere på banen samtidig.

Team Esbjerg havde svært ved at hænge på, og Silkeborg-Voel førte 21-17, da midten af halvlegen nærmede sig. Kristine Breistøl og Sonja Frey holdt i den fase holdet inde i kampen med henholdsvis distanceskud og hidsige gennembrud, og Rikke Granlund var inde og have et par gode redninger, mens Rikke Poulsen fik en tænkepause på bænken. Team Esbjerg scorede tre mål i træk og fik kontakt ved 21-20 til udeholdet. Alt var fortsat åbent.

Julie Jensen skabte ny afstand med sin venstrehånd, og venstrefløjen Anna Lillesø fortsatte med at score fine mål, men Mette Tranborg, Frey og Breistøl holdt favoritterne inde med en stribe mål. De tre bagspillere leverende scoringsmæssigt, mens der kom for få mål fra de øvrige positioner.

I kritiske faser tillod Team Esbjerg sig fortsat dyre boldtab, og da Jane Schumacher ventede med sine to mål til slutfasen og scorede til 28-27 og 29-28 i sit holds favør, lagde det nyt pres på hjemmeholdet. Mette Tranborg spillede Vilde Ingstad fri til udligningen med godt et minut tilbage, og modstanderne havde fordel af at have bolden ind i kampens sidste minut. En timeout med 40 sekunder igen blev fulgt op af en Julie Jensen-afslutning, hvor Rikke Poulsen præsterede den vigtigste af syv redninger. Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen lod ikke spillerne varme bolden, men tog en timeout med 17 sekunder igen. Kristine Breistøl kom ikke til afslutning i trængslen midt foran mål, og pointdelingen var en realitet.

-Overordnet skal vi være tilfredse med det ene point, selv om det naturligvis var ærgerligt, at vi ikke kunne udnytte to chancer for at vinde i slutfasen. Vi mangler lidt selvtillid for tiden, og det bygger man kun op ved at få sejre. Og så var vi ude for en særdeles dårlig dommerpræstation i første halvleg, hvor skub i ryggen og andre ulovligheder ikke blev straffet. I stedet for at trække et par udvisninger og få et par straffekast måtte vi gå til pausen med 12-12, hvilket ikke gjorde godt for selvtilliden. Vi kæmper med det hele lige nu, sagde Jesper Jensen.

Kristine Breistøl var sit holds bedste spiller med 10 mål på 12 forsøg.

-Vi lavede alle for mange tekniske fejl, og så bliver det megahårdt, når man ikke rigtig kan skifte ud. Man kan ikke vinde ved at spille på 80 procent i den danske liga, sagde Kristine Breistøl nøgternt.

Det er overflødigt at nævne, at det kræver et stejlt løft af kvaliteten i spillet at skabe et resultat mod topholdet i DELO EHF Champions Leagues Gruppe A, Vipers Kristiansand, søndag kl. 14.00 i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Silkeborg-Voel KFUM 29-29 (12-12)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 10, Sonja Frey 7, Mette Tranborg 6, Marit Malm Frafjord 2, Vilde Ingstad 2 Sanna Solberg 1 og Annette Jensen 1.

Topscorere Silkeborg-Voel: Julie Jensen 10 og Anna Lillesø 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Silkeborg-Voel: 4

Rødt kort: Mathilde Kristensen

450 tilskuere i Blue Water Dokken