Opgøret mod Herning-Ikast det første af to storkampe

06/10 - 2020

Team Esbjerg befinder sig i en uge med to kampe mod hold fra det øverste lag i europæisk kvindehåndbold, først Herning-Ikast Håndbold onsdag aften i Ikast og dernæst ungarske FTC-Rail Cargo i DELO EHF Champions League søndag eftermiddag i Blue Water Dokken.

– Vi kunne have håbet på en blødere kamp onsdag efter landskampe, men sådan er gamet, når man vil spille med i Champions League. Det er ikke meget med en enkelt reel træning før mødet med Herning-Ikast, der til fulde har bevist, at det er et top firehold i ligaen og vil vedblive med at være det, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Midtjyderne tabte senest prestigeopgøret mod Viborg HK med 29-26, men har ellers vundet deres kampe hidtil. I Viborg måtte holdet undvære den norske landsholdsspiller på stregen, Vilde Johansen, hvilket Jesper Jensen tillægger betydning for kampens udfald.

– Herning-Ikast er lidt i samme situation som os ved at være presset på ressourcerne. Holdet har en god defensiv og to gode målvogtere, og så har de ligesom os masser af individuel kvalitet, som deres træner, Kasper Christensen, har fået sat godt sammen – et spændende hold. Vi tager til Ikast og yder alt, hvad vi overhovedet kan, og håber, at det er nok til sejr. Jeg ser det som en fifty-fifty-kamp, siger Jesper Jensen.

I modsætning til Team Esbjerg har Herning-Ikast ikke Champions League at tænke på, og klubben havde heller ikke et halvt hold af sted på landsholdsopgaver i seneste weekend. Men ellers er der lighedspunkter mellem de to norskprægede mandskaber. Hos modstanderne er islættet spillere som Stine Skogrand, Ingvild Bakkerud, Helene Fauske og Vilde Johansen – alle spillere af høj kvalitet.

To af Team Esbjergs norske spillere, fløjene Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen, har døjet med nakkeproblemer i forbindelse med Golden League-turneringen i Danmark, men er klar til at indgå i en trup, der er komplet bortset fra det kendte fravær af flere profiler.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Herning-Ikast Håndbold onsdag den 7. oktober kl. 20.00 i IBF Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.