Bietigheim blev et stort skridt på vejen mod større opgaver på øverste niveau

13/09 - 2020

Team Esbjerg genoptog seneste sæsons imponerende europæiske togt med en sejr på 33-26 over de tyske vicemestre, SG BBM Bietigheim, der for eget beskedne publikum præsterede sig i en forbløffende bleg udgave og cementerede forventningen om, at holdet er det tynde tyske øl i DELO EHF Champions League’s Gruppe A.

-Jeg havde ikke forventet, at vi kunne vinde så overbevisende, og jeg er glad for præstationen. Vi havde få og korte udfald, der var en periode i første halvleg, hvor vi byttede mål med dem, men når vi stod fast i forsvaret, havde vi godt styr på dem. De første 45 minutter var ekstremt stærke. Når man bruger tre døgn på at være af sted, er det en forløsning, at spillerne var i stand til at præstere i kampen. Det giver kræfter til sværere opgaver, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Som de fleste andre modstandere i denne sæson havde sydtyskerne et længere holdkort end Team Esbjerg, men det var så at sige det eneste parameter, de overgik det danskbaserede hold på. Bietigheim formåede blot at følge med til 5-5, hvorefter holdet blev efterladt på perronen af et effektivt Esbjerg-hold, der havde Sonja Frey som den store indpisker, oplægger og afslutter i kampens indledende fase. Da Mette Tranborg lagde uvanen med at smide bolde væk fra sig, blev hun lige så værdifuld og scorede fem mål før pausen.

Frey bragte sit hold foran 12-6 med et underhåndsskud og stod også for målet til 13-7, efter at tyskerne store stjerne og i denne kamp største skuffelse, Xenia Smits, havde scoret et af sine blot to mål i kampen. Kristine Breistøl er ofte en langsom starter, men kom også til at præge begivenhederne med tre mål i en halvleg, hvor hun og holdkammeraterne var begunstiget af, at de to målvogtere for Bietigheim, Emily Stang Sando og Valentyna Salamakha, blot havde en redning hver. Rikke Poulsen lå på det firdobbelte uden for alvor at brillere.

Breistøl skaffede den første syvmålsføring med sit mål til 15-8, og forspringet kunne have været øget, hvis Stine Jørgensen var blevet dømt for en klokkeklar angrebsfejl i det næste tyske angreb. Det blev heller ikke den tidligere Odense-spillers kamp, selv om hun scorede et par mål mod halvlegens slutning.

Team Esbjerg kunne gå til pause foran med syv mål, og føringen blev forvaltet klogt i den vigtige periode derefter. Sonja Frey indledte med et par fejl, men fattede sig hurtigt. I forsvaret skabte den høje stregspiller, Luisa Schulze, og venstrefløjen Kim Braun størst problemer. Den frygtede bagkædes afslutninger endte ofte i esbjergensiske parader sat op af Frafjord, Breistøl og Tranborg.

På ny yderst træfsikre Sanna Solberg sørgede for den første 10-målsføring til 27-17, hvilket foranledigede en efterhånden desillusioneret tysk træner, Markus Gaugisch, til at tage en timeout med ikke meget over et kvarter igen. På det tidspunkt var alles naturligvis vorbei for hjemmeholdet. Og skulle spillerne fortsat tro på et nærmest umuligt comeback, sørgede Marit Røsberg Jacobsen med eminente kontraløb og sikre udnyttelser at pumpe den sidste gejst ud af dem. Alene i anden halvleg scorede den lille, norske fløj seks mål.

Rikke Granlund afløste navnesøsteren i målet, og Elma Halilcevic fik international spilletid mod slutningen af kampen, da der blev taget lidt lettere på opgaven, og tyskerne udnyttede det forklarlige dyk i intensiteten.

Team Esbjerg lander fra triumfen i Ludwigsburg med en midtugekamp ude mod Horsens Håndbold Elite, hvorefter forberedelserne til den næste Champions League-kamp mod CSM Bucuresti i Blue Water Dokken søndag kl. 14.00 indledes. Det bliver en helt anderledes opgave end Bietigheim.

-Bucuresti er et notorisk storhold og har i modsætning til Bietigheim været i situationer som disse mange gange før. I fjor var vi skuffede over, at vi ikke slog dem på hjemmebane, hvorefter vi overraskede og slog dem ude. Det bliver spændende, sagde Jesper Jensen.