Revancheopgør med opbakning fra flere tilskuere

08/09 - 2020

Hjemvendt fra det mislykkede pokaltogt til Nykøbing Falster skal der passes på Team Esbjerg-spillerne med let træning og rigtig kost, inden de møder Nykøbing F. Håndbold i et revancheopgør onsdag aften i Blue Water Dokken – denne gang om point i Bambusa Kvindeligaen.

– Ud over at sørge for, at spillerne går til kampen så friske som muligt, skal vi have løftet den kollektive præstation og scoringsprocenterne i forhold til pokalkampen mandag aften. Alene i første halvleg havde vi 10 åbne chancer, som vi misbrugte, og havde vi scoret på 10 af dem, vi havde i hele kampen, havde kampbilledet været et helt andet. Spillerne mistede frigjortheden og blev låste i bevægelserne i takt med, at de ikke udnyttede mulighederne. Håndboldfagligt er de forfængelige, og præstationsmennesker som dem vil kæmpe endnu hårdere næste gang, siger cheftræner Jesper Jensen.

NFH havde mandag aften en målvogter, Louise Egestorp, der præsterede ekstraordinært, men holdet overraskede ikke spillemæssigt. Modstanderne var blot bedre i 28-24-sejren.

Politisk aftale åbner for større publikum

Team Esbjerg-spillerne får opbakning fra flere end dobbelt så mange tilskuere som i den første hjemmekamp mod Holstebro Håndbold. Som en følge af fredagens politiske aftale om at udbrede den såkaldte superliga-ordning til også indendørs idrætsarrangementer må der nu være flere end 500 tilskuere til håndboldkampe. Det indebærer, at der til NFH-kampen vil være adgang for ca. 300 sponsorer og samtlige 600 sæsonkortholdere.

– Vi havde afventet fredagens forhandlinger med spænding, og frustration er nu afløst af glæde og tilfredshed med, at vi gradvis kan løfte tilskuertallet til vore hjemmekampe. Vi har ikke modtaget alle retningslinjer endnu, men åbner sandsynligvis tre sektioner i hallen – den ene på de øverste siddepladser – med egen indgang, egne toiletter og egen standsbod, så tilskuere ikke bliver blandet mellem sektionerne. Vi når derved op på, at der samlet vil være 1.000 personer i Blue Water Dokken, inklusive dem, der er involveret i kampafviklingen, siger direktør HC Warrer.  

Alle tilskuere vil være fordelt på siddepladserne, hvor den normale kapacitet er 2.549, og når retningslinjerne foreligger, håber HC Warrer, at det vil være muligt at åbne for 1.300-1.600 tilskuere. Publikum vil sidde sektionsopdelt med maksimalt 500 personer i hver og med en meters afstand, såfremt de ikke er fra samme husstand. Den såkaldte biografregel, hvor man må sidde tættere sammen, udfordrer billetsystemet, men det er tid til at finde løsninger på i en både på og uden for banen hektisk periode i Team Esbjerg. Næste hjemmekamp i ligaen er mod Skanderborg Håndbold 23. september. Forinden er der storkamp i DELO EHF Champions League mod CSM Bucuresti 20. september.

Tilbage til det sportslige: Stella Muir vender tilbage til truppen efter sygdom, men ellers vil den fortsat være uden profilerne Estavana Polman, Line Jørgensen og Vilde Ingstad, der tirsdag skal undersøges for de skader, hun pådrog sig i mund- og kæberegionen i den sidste træningskamp før sæsonen. Det er overvejende sandsynligt, at hun ikke bliver klar til at spille.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Nykøbing F. Håndbold onsdag den 9. september kl. 20.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.