To gange Nykøbing og Bietigheim i kompakt uge

06/09 - 2020

Allerede få uger inde i en ny håndboldsæson strammer programmet til for Team Esbjerg, der spiller med i alle tre turneringer i ugen, der kommer. Først gælder det pokalkampen mod Nykøbing F. Håndbold på udebane mandag aften, hvorefter samme modstander gæster Blue Water Dokken onsdag aften i ligaen, og ugen rundes af med den første gruppekamp i DELO EHF Champions League ude mod tyske SG BBM Bietigheim søndag.

Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen bruger ikke kræfter på at ærgre sig over, at truppen skal på langfart en mandag aften for at spille pokalhåndbold.

– Det var den værste lodtrækning, vi kunne få, men alternativet, at vi ikke var med i Santander Cup, er værre. Vi går all in i alle turneringer, og hvis vi formår at vinde i Nykøbing, vil det være en perfekt sæsonstart for os, siger Jesper Jensen.

Nykøbing F. Håndbold spillede efter den planmæssige sejr over oprykkerne fra Vendsyssel to hjemmekampe mod Viborg HK og København Håndbold, hvor modstanderne i begge opgør scorede 36 mål. Så vinder man ikke håndboldkampe, og cheftræner Jakob Larsen må have revet sig i den mørke manke over defensiven. Hans trænerkollega ser dog ikke så sort på holdets muligheder.

– Der var allerede fremskridt i kampen mod København, og Nykøbing er et hold, der bliver dygtigere, efterhånden som sæsonen skrider frem. Holdet har rigtig stor bredde og har to gode bagspillere på alle pladser, hvilket bliver en udfordring for os, fordi der er meget at forholde sig til. Især den velkendte kontrafase bliver vigtig for os at holde nede, siger Jesper Jensen.

NFH har afgivet de to svenskere, stregkrigeren Anna Lagerquist og allrounderen Angelica Wallén, samt den japanske fløj, Ayaka Ikehara, og har forsynet sig med overvejende danske og nordiske spillere for at opveje tabene.

Team Esbjerg har ikke samme bredde, men har til gengæld høj kvalitet på pladserne, og Kristine Breistøl ventes at være tilbage efter at have siddet over med muskelproblemer i en læg, da holdet hentede sæsonens tredje sejr mod Ajax København.  

Team Esbjergs trup til kampen i 1/8-finalen i Santander Cup mod Nykøbing F. Håndbold mandag den 7. september kl. 18.30 i Lånlet Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.