To svage perioder endte med ikke at koste dyrt mod Ajax

02/09 - 2020

Team Esbjerg konsoliderede den tidlige topplacering i Bambusa Kvindeligaen, men langt fra så overbevisende som i sæsonens to første kampe i udekampen mod Ajax. Hjemmeholdet fulgte med til 16-16 og kæmpede sig sent op til at være bagud 23-25 og 24-26, inden Marit Malm Frafjord med sit sjette mål slukkede håbet om en sensation i Bavnehøj Arena.

I minutterne forinden havde Mette Tranborg trukket sin tredje udvisning og dermed et rødt kort. Team Esbjerg var ellers komfortabelt foran 25-18 med syv minutter igen, efter unge Stella Muir var brudt igennem til sin første scoring. Men atter smuldrede en sikker føring, da Ajax for anden gang i kampen scorede fem mål uden modsvar og reducerede til 25-23.

Den første stime kom før pausen, da en 9-6-føring til Team Esbjerg blev forvandlet til et forspring på to mål til det unge københavnske hold, der havde den 20-årige bagspiller fra den kendte håndboldfamilie, Maja Eiberg Jørgensen, som drivkraft i første halvleg.

-Vi blev presset af Ajax, og det var fint at få prøvet af. Der var lange, gode perioder i kampen, men også to sløje perioder, hvor vi glemte, hvad vi har været gode til indtil nu. Vi brændte for mange chancer og tabte os selv, og det blev vi straffet for. At vi så alligevel fik god kamptræning, to point og fik mange minutter sammen kan jeg kun være tilfreds med, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Den smalle trup blev udfordret yderligere, da Kristine Breistøl sad helt over med en blødning i en muskel i den ene læg. Det lagde ekstra pres på bagkæden, der i kampens rodede indledning lavede mange fejl og brændte et forsvarligt antal chancer.

Mette Tranborg rettede op på indtrykket med et fint samarbejde med Marit Røsberg Jacobsen, der scorede to gange i træk på oplæg fra bagspilleren, og Sonja Frey fulgte op med et mål til 9-6, inden filmen knækkede for første gang. Marit Malm Frafjord begik to straffekast, som fløjen Anna Grundtvig sikkert omsatte mod Rikke Granlund, der ligesom sin afløser nogle minutter ind i anden halvleg, Rikke Poulsen, har haft større aftener.

Sonja Frey, der for tredje gang i træk præsterede syv assister og synes at konkurrere med Viborg HK’s Kristina Jørgensen om at blive ligaens dronning i den disciplin, havde en hånd med i meget, da Team Esbjerg i anden halvlegs 23 første minutter var ni mål bedre end Ajax, inden holdet atter lod sig slå ud af rytmen af de godt kæmpende underdogs. Røsberg, Frafjord og Annette Jensen spillede andre fremtrædende roller og var med til at vise den forskel, der skal være mellem de to hold.

Team Esbjerg har en uges ligapause, inden Nykøbing F. Håndbold besøger Blue Water Dokken onsdag den 9. september. Kampen vil blive spillet med maksimalt 500 personer i hallen. To dage forinden træder holdet ind i Santander Cup mod samme modstander i Lånlet Arena i Nykøbing.

Kampen i tal:

Ajax København – Team Esbjerg 24-27 (12-10)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Malm Frafjord 6, Marit Røsberg Jacobsen 6, Annette Jensen 5, Sonja Frey 5, Sanna Solberg 2, Mette Tranborg 2 og Stella Muir 1.

Topscorere Ajax: Maja Eiberg Jørgensen 6 og Anna Grundtvig 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Ajax: 2

213 tilskuere i Bavnehøj Arena