Ajax lurer på sæsonens første overraskelse i Sydhavnen

01/09 - 2020

Sæsonen i Bambusa Kvindeligaen er ung, og de formodede tophold har hidtil gjort deres job og vundet deres kamp(e). De store overraskelser er udeblevet. Ajax København, der tabte premieren i Viborg med 10 mål, har muligheden for at skabe en af de større i sæsonens første hjemmekamp i Bavnehøj Arena mod Team Esbjerg.

– Ajax har formentlig haft noget at snakke om efter kampen i Viborg, hvor holdet ikke leverede, hvad det gerne ville. Det gælder om at finde Ajax-dyderne om at kæmpe og stå sammen frem igen, og det kan gøre opgaven sværere for os. Vi skal dog som udgangspunkt være et dygtigere hold, og vi har været gode til at afvikle de to kampe indtil nu med sejre over Odense og Holstebro, der i styrke minder mest om Ajax, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen inden onsdagens ekspedition til Københavns sydhavn.

Juli var hård ved den københavnske traditionsklub, der mistede målvogter Louise Egestorp til Nykøbing F. Håndbold og højrefløjen Anne Tolstrup Petersen til København Håndbold. I forvejen havde holdet afgivet Cecilie Woller til tysk håndbold. Senest meldte stregspilleren Simone Monsrud Pedersen sig ud af sæsonen på grund af graviditet. Jesper Jensen begynder at ane et mønster i udviklingen.

– Der vil komme overraskelser i løbet af sæsonen, men jeg synes også, at der er skabt større rum mellem top og bund. Coronakrisen har ramt økonomien, der kommer skader og graviditeter, og vi ser Nykøbing og København hente spillere i Ajax. Hvis alle topklubber afgiver en udenlandsk spiller og henter mellemklassespillere i de mindre klubber, vil det øge forskellen, siger Jesper Jensen.

Med fraværet af Estavana Polman, Line Jørgensen og senest Vilde Ingstad, der ventes at være ude i en til to uger endnu med et mindre kæbebrud, forsøger han at økonomisere så meget med ressourcerne som muligt inden et hårdt program vekslende mellem hjemlige ligakampe og EHF Champions League-gruppespil.

– Jeg synes, vi har leveret superflot indtil nu, selv om vi ikke har trænet til maksimum. Vi har vist, at der er potentiale i holdet, når vi får det sat rigtigt sammen, også selv om vi ikke har samme topniveau og bredde som før, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup er uændret i forhold til sæsonens to første kampe.

Team Esbjergs trup til kampen Bambusa Kvindeligaen mod Ajax København onsdag den 2. september kl. 19.00 i Bavnehøj Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.