Tranborg & Co. i chokerende storsejr mod Odenses stjernegalleri

22/08 - 2020

Trods udskiftninger af en halv trup varslede tilgangen af klassespillere på stribe til Odense Håndbold ilde for Team Esbjergs muligheder for at gentage premieresejren fra i fjor i Odense Idrætshal, der i mellemtiden er omdøbt til Sydbank Arena. At et for en sjælden gang undertippet Team Esbjerg-hold i den sidste ende vandt tocifret, 32-22, må ryste kommende modstandere med ambitioner om at nå toppen i Bambusa Kvindeligaen.

-Nej, det havde jeg ikke regnet med, men der var så mange spillemæsssige ting, der lykkedes, og holdet bestod prøven. Spillerne var megabevidste om deres rolle, og hvad de hver skulle byde ind med, og vi fik på grund af føringerne undervejs givet de pauser, der skulle til. Nu skal vi ikke længere snakke om, at vi ikke kan spille uden den ene og den anden spiller, for vi beviste i dag, at det kan vi, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Men måske var det netop overfloden af kvalificerede spillere mod et Team Esbjerg-mandskab, der allerede inden sæsonen var decimeret på grund af fraværet af nogle af holdets største profiler, som gav Odenses nye cheftræner, Ulrik Kirkely, problemer med at finde sit holds identitet. Modsat spillede Team Esbjerg videre i samme succesfulde rille som i seneste afbrudte sæson tilsat en spiller, der kender hallen i Odense og indtog den som sin hjemmebane.

Mette Tranborg oplevede inden for kampens første tre minutter både at score kampens åbningsmål og at blive udvist for et skub til en Odense-spiller i svæv, men hun endte med at blive kampens topscorer med ni mål på 11 forsøg og en mesterlig debut for sin nye klub. Altsammen efter 545 dage uden at spille en betydende håndboldkamp grundet korsbånd og corona.

En anden af flere toppræstationer leverede østrigske Sonja Frey, der i den første kamp i sin anden sæson i Team Esbjerg tog ansvar og ejerskab. Hun ejede dog ikke matriklen målet, som Rikke Poulsen fra starten indtog og leverede en tredje af kampens helt store præstationer med 17 redninger på 37 forsøg, heraf undtaget fire veludførte Odense-straffekast. Især stregspilleren Rikke Iversen må have Esbjerg-målvogteren svævende i en ubehagelig tankeboble i nat.

En af de spillere, der nød godt af Freys sønderrivende tempo og kreativitet var Sanna Solberg – nu med Isaksen koblet på varemærket. Hun scorede fem af i alt seks mål på lige så mange forsøg i første halvleg. Efter pausen overlod hun scenen til landskvinderne Kristine Breistøl og Marit Røsberg Jacobsen, der med henholdsvis fem og to mål bidrog til, hvad der endte med at blive en både chokerende og taktisk overlegen ydmygelse af de evige forhåndsfavoritter fra Odense.

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, havde numerisk meget mindre at gøre med end sin kollega, men havde fra begyndelsen den mentale overhånd ved konstant at udfordre Ulrik Kirkely med taktiske ændringer i både forsvar og angreb. Der var klasse både på og lige uden for banen i sæsonens første opgør, som begge hold spillemæssigt havde ære af, men som kun det ene formåede at forvalte effektivt. Alene i første halvleg nåede Odense op på at brænde et tocifret antal chancer i den høje kategori, og så vinder man ikke over et hold, der bare er vant til at vinde alt andet end træningskampe.

Odense havde Mie Højlund og nytilkomne Helena Elver som gennemgående figurer med hollandske Nycke Groot som den tredje bagspiller i kampens første fase og indskiftede den næste store stjerne, Lois Abbingh, efter 10 minutter. Men det lykkedes hverken i angrebet eller i et ligeså omskifteligt forsvar at finde en formation, der sad lige i pokalskabet. Dertil mødte hjemmeholdet på dagen en for dreven og uberegnelig modstander.

-Jeg kan næsten ikke finde en spiller, hvis præstation jeg ikke glæder mig over lige nu. Det altoverskyggende var selvfølgelig Tranborg, men jeg synes også, den anden nye spiller, Kaja Kamp, ydede en stor præstation. Sonja Frey skal lære at være chef, og i dag var der en troværdighed i hendes spil, som gav medspillerne tillid til, at hun ikke bare med sin fart i spillet efterlader dem bag sig, sagde Jesper Jensen.

Han har tidligere sagt, at der ikke er plads til, at spillere selv på en dårlig dag kan melde sig ud af en kamp, når truppen uden Estavana Polman, Line Jørgensen og senest Vilde Ingstad er så smal. Onsdag aften skal de mod Holstebro Håndbold i Blue Water Dokken bevise, at jordforbindelsen er bevaret efter en premiere, der lover meget godt i en helt ny sæson.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 22-32 (12-13)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 9, Sanna Solberg-Isaksen 6, Kristine Breistøl 5, Sonja Frey 5, Kaja Kamp 2, Marit Malm Frafjord 2, Marit Røsberg Jacobsen 2 og Annette Jensen 1.

Topscorere Odense: Lois Abbingh 5, Nycke Groot 4 og Mie Højlund 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Odense: 3

Tilskuere i Sydbank Arena: 500