Da capo i Odense – men meget er forandret

21/08 - 2020

Du skal vænne dig til at sige Bambusa til din kvindeliga, der har fået en norsk strømpeproducent som hovedsponsor, men ellers begynder en vis normalitet at indfinde sig i dansk kvindehåndbold. Ligesom i fjor mødes to af favoritterne til de forreste pladser, sølvvinderne Odense Håndbold og guldvinderne Team Esbjerg, i premieren, også denne gang i Odense Idrætshal, men med et maksimalt antal personer i hallen på 500. Coronakrisen trækker mærkbare spor ind i en ny sæson.

– Hverdagen vender tilbage, man begynder at klippe video og lægge taktik, og alligevel skal man vænne sig til, at tingene ikke er, som de plejer. Vi blev alle testet for coronavirus i går, og når vi kommer til Odense, må der ikke være flere end 400 tilskuere og nogle frivillige. Det bliver underligt, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Odense har mistet en sværm af nuværende og tidligere skandinaviske landsholdsspillere inden denne sæson, og den nye cheftræner, Ulrik Kirkely, er ved at bygge et halvt nyt hold op med VM-topscorer Lois Abbingh som den nye stjerne i bagkæden og Helena Elver fra Aarhus United som en af de spændende fornyelser.

– Der vil være mange nye konstellationer, og nye relationer skal bygges op. Jeg er meget i tvivl om, hvordan Odense stiller op, men på papiret er det et vanvittigt stærkt hold. Spørgsmålet er, hvor hurtigt Ulrik Kirkely kan få det til at fungere, siger Jesper Jensen.

Den altoverskyggende hændelse i hans egne forberedelser har været Estavana Polmans træningsuheld og korsbåndsskade, og så kom Line Jørgensens graviditet oveni. Ydermere blev kraftværket på stregen, Vilde Ingstad, ramt af en drengealbue i den sidste træningskamp og er ude med et mindre kæbebrud og en tand ude af position.

– Kampen i Odense er første gang, vi bliver presset, og vi vil få at se, hvem der tager ansvaret efter ”Essie”. Der vil hvile et stort ansvar på fire bagspillere, der ikke kan tillade sig at have en dårlig dag, og så har vi blot tre fløjspillere og to stregspillere, så det bliver svært at lave udskiftningsfejl, bemærker Jesper Jensen.

Team Esbjerg vandt premieren i Odense i fjor. Meget er forandret siden på især hjemmeholdet, der har måttet afgive Mette Tranborg til lørdagens modstander.

– Det vigtigste bliver det udtryk, vi kommer med, at vi viser, at vi ikke har ladet os gå på af modgang. Skulle vi tabe i Odense, bliver vi hverken det første eller sidste hold, der gør det. Det bliver afgørende, at vi finder det rigtige spændingsniveau og får barberet fejlene fra træningskampene ned. Og så skal individualisterne præstere, siger Jesper Jensen.

Foruden de fire tilbageværende bagspillere er U19-spilleren Stella Muir med i truppen. Den unge midtjyde er playmaker, men kan supplere på flere pladser i bagkæden.      

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Odense Håndbold lørdag den 22. august kl. 16.10 i Odense Idrætshal:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Stella Muir.