Skytterne skal gå forrest – coronakrise skaber usikkerhed

08/08 - 2020

Stjernespilleren Estavana Polmans uheld under træningen 30. juli og hendes fravær med en korsbåndsskade indebærer, at Team Esbjerg kommer til at spille håndbold på en anden måde.

– ”Essie”s uheld har været den altoverskyggende begivenhed i forberedelserne, både på grund af de sportslige konsekvenser, og fordi det berører os alle så dybt. Vi må nu revurdere vores måde at spille håndbold på, og selv om vi helst havde været det foruden, bliver det en spændende proces, siger cheftræner Jesper Jensen.

Holdet har i angrebsopbygningen været vant til, at Polman tog den første duel, og at de øvrige spillere har kunnet udnytte de muligheder, hendes initiativ skabte.

– Vi vil nu forsøge at udnytte Kristine Breistøl og Mette Tranborgs skudstyrke fra distancen, så de enten selv scorer eller skaber plads til medspillere. Vi har stadig mange spidskompetencer i truppen, og vi kommer til at se andre spillere vokse med opgaven, siger Jesper Jensen.

Holdet skulle have trænet dagen efter uheldet, og fysisk var spillerne klar. Men oppe i hovederne var de kede af det og triste, og ud over at snakke blev dagen brugt i styrketræningsrummet.

Estavana Polman nåede at spille forberedelsernes første træningskamp mod Nykøbing F. Håndbold dagen inden uheldet. Kampens formål var at få så mange i spil som muligt, og det lykkedes, når man ser bort fra gravide Line Jørgensen og Mette Tranborg, der sad over med et mindre vrid i en fod. NFH vandt kampen med 28-27.

Spillet var bedre i den næste træningskamp mod Fredericia HK’s ældste drenge, der klart overmatchede Team Esbjerg i fysik, men dog først i anden halvleg kunne trække fra og sikre sig en sejr på 34-26.

Lørdag møder truppen ind til træningslejr i Lalandia Billund, hvor træningsmodstanderen tirsdag er Herning-Ikast Håndbold. Fredag drager Team Esbjerg til Nørreskoven i Vejle, hvor den lokale idrætsefterskoles U17-drenge venter. Forberedelserne frem mod premieren i HTH Ligaen lørdag den 22. august på udebane mod Odense Håndbold fortsætter, uagtet at coronakrisen fortsat skaber megen usikkerhed. – Stigningen i smittespredningen indebærer, at man ikke kan rejse til en række lande, og det europæiske håndboldforbund, EHF har endnu ikke meldt noget ud om, hvorvidt gruppespillet afvikles som planlagt. Det kan også ramme premieren i Odense. Vi kan ikke gøre andet end at forberede os bedst muligt – og afvente, siger Jesper Jensen.