Line Jørgensen er gravid – cheftræneren tror på sit hold

08/07 - 2020

Team Esbjerg-profilen Line Jørgensen er gravid og skal føde sit første barn, en pige, i begyndelsen af december.

– Både min mand og jeg er rigtig glade og naturligvis også spændte. I begyndelsen var vi nok lidt overraskede over, at det skulle være nu. Jeg holder pause fra spillet, men satser på at være med til det hele omkring holdet, og hidtil har jeg haft det godt uden morgenkvalme og andre graviditetsgener, siger Line Jørgensen, 30 år.

Hun har i nogen tid kendt amerikanske Brandon Myers fra Texas, som er træner for Esbjergs hold i amerikansk fodbold, Esbjerg Hurricanes, og parret er lige blevet gift.

Line Jørgensen kom til Team Esbjerg på en treårig kontrakt i sommeren 2018 og forlængede i efteråret med yderligere en sæson til 30. juni 2022. I tiden i Esbjerg har hun føjet yderligere to nationale mesterskaber til de i alt seks, hun har vundet med FC Midtjylland og CSM Bucuresti, som hun også vandt EHF Champions League med. Hun har derudover spillet 147 landskampe for Danmark.  

Trænere for kvindehold smiler som regel med det ene øje på det personlige plan og ønsker en gravid spiller tillykke, og med det andet øje begræder de tabet af en spiller på højt niveau i en ny sæson. Også for Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, er de ambivalente følelser dækkende. 

– Vi mister en af Europas bedste højre backs i forsvaret, og det er hårdt tab. Desto større er glæden over, at Mette Tranborg kommer, og at det ser ud til, at hun er kommet sig 100 procent over sin korsbåndsskade. Også hun er i verdensklasse i forsvaret, siger Jesper Jensen.

Line Jørgensens fravær i den nye sæson udløser ikke et behov for at supplere bagkæden.

– Vi har fem internationalt stærke bagspillere, og det er rigeligt. Når det er sagt, er vi sårbare over for skader og mangler bredde, hvilket vi i ledelsen er bevidste om. Med al respekt for Lines kvaliteter bekymrer det ikke på kort sigt, at vi er en spiller færre. Overordnet synes jeg ikke, vi har mistet kvalitet, og vi er snarere blevet stærkere med Mette Tranborg i klubben og Annette Jensens tilbagekomst, siger Jesper Jensen.

Line Jørgensen tilføjer, at hun efter fødsel og barsel vil gøre alt for at komme tilbage til sit tidligere niveau og spille håndbold for Team Esbjerg.