Sæt og Metz - Team Esbjerg tog andenpladsen i dynamitgruppen

08/03 - 2020

Det bliver aldrig rutine at komme bagud 0-5 og vende det hele til sejr i selskab med de ypperste hold i EHF Champions League, men Team Esbjerg gjorde kunststykket for anden gang og slog det franske storhold, Metz Handball, med 30-29 i en kamp, der i anden halvleg havde fortjent tilskuere.

Metz lå anført af playmaker Grace Zaadi, stregspiller Olga Perederiy, danske Louise Burgaard og Orlane Kanor en klasse over hjemmeholdet i kampens første del, men cheftræner Jesper Jensen var cool og undlod en timeout. Han kunne i de næste minutter se sit hold reducere til 4-5 med fire mål i træk uden dog at nå helt op. Metz trak fra igen, også efter Orlane Kanor efter 20 minutters spil groggy måtte forlade banen efter at have stødt hovedet mod en modstanders knæ og formentlig pådrog sig en hjernerystelse.

I nogle minutter løb Metz lige igennem Team Esbjerg-forsvaret og førte med 18-12, og det endda efter to timeouter hos hjemmeholdet inden for godt to minutter i halvlegens slutning. Kun en yderst bevægelig Marit Røsberg Jacobsen var i gear og blandede sig i spillet i hele banens bredde fra sit udgangspunkt på højre fløj. Hendes indsats var dog langt fra nok til at hindre en tilsyneladende ødelæggende pauseføring på fem mål til franskmændene.

Marit Røsberg Jacobsen førte også an, da Team Esbjerg langsomt begyndte at æde af modstandernes forspring efter pausen. Hun strålede i en kontrascoring til 20-23, og Estavana Polman udlignede til 25-25 med 10 minutter igen. Sanna Solberg valgte at score sit første mål efter flere mislykkede forsøg til 26-25, den første føring i kampen, og indskiftede Rikke Granlund leverede også uden publikum vigtige redninger.

Slutfasen blev mere spændende end dramatisk i manglen på corona-udelukkede tilskuere til at ophidse gemytterne.

Metz var foran 29-28, da Jesper Jensen tog sin tredje timeout med godt et minut igen. Kristine Breistøl udlignede, Metz smed bolden ud over sidelinjen, og den sidste afslutning endte i de rigtige hænder, Estavana Polmans, tre sekunder før tid.   

Team Esbjerg endte med en ny meriterende sejr på andenpladsen i hovedrundens gruppe 1, men havde så få at dele glæden med. Kvartfinalemodstanderen bliver endnu et storhold, montenegrinske ZRK Buducnost, i de to første weekender i april med hjemmebane i den afgørende kamp.

Marit Røsberg Jacobsen var den store spiller for Team Esbjerg med 11 mål:

– Vi spillede en så dårlig første halvleg, og Metz scorede 19 mål, at vi skyldte hinanden at spille bedre. Jeg er stolt af, at vi blev ved med at kæmpe og sejrede til sidst. Vi gav ikke op. Det bliver hårdt mod Buducnost i kvartfinalen, og vi må håbe, at vi har tilskuerne tilbage til kampen i Esbjerg. Men vi forbereder os på atter at spille uden.

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen:

– Det var en skør kamp og måske den sværeste, fordi der ikke var tilskuere. Vi er så stolte af, at vi kunne slå et så godt hold som Metz, der formentlig er i top tre i Europa. Vi fik fire point mod Rostov-Don og CSM Bucuresti i den indledende gruppe og nu ni ud af 12 point hovedrunden. Det er endnu vildere. Vi har fået masser at selvtillid.

Metz-cheftræner og VM-guldvinder med Holland Emmanuel Mayonnade:

– Vi tabte i dag, men det var en svær gruppe, som vi er glade for at vinde. Jeg vidste, at Team Esbjerg er et stærkt hold, og jeg kender Polman, der er god, når hun gider. I den første kamp scorede hun mange mål, og i dag var vi opmærksomme på at begrænse hendes scoringer.

Playmaker Grace Zaadi:

– Vi spillede en rigtig god første halvleg, men de var sværere at spille imod og fightede mere i anden halvleg, og vi lavede flere fejl. Til lykke til dem med andenpladsen i gruppen. Jeg er glad for, at vi formåede at tage førstepladsen i en vanskelig gruppe.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Metz Handball 30-29 (14-19)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 11, Vilde Ingstad 5, Estavana Polman 5, Kristine Breistøl 3, Marit Malm Frafjord 2, Sanna Solberg 2, Line Jørgenen 1 og Sonja Frey 1.

Topscorere Metz: Astride N’Gouan 4, Louise Burgaard 4 og Olga Perederiy 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Metz: 2

0 tilskuere i Blue Water Dokken