Skuffelsen over 31-31 i håndboldkatedralen i Metz vil hurtigt fortage sig

09/02 - 2020

Team Esbjerg fortsatte den frygtløse fremfærd i EHF Champions League, og man skulle opleve at iagttage skuffede ansigter hos det nordiske hold, da kampen mod de 23-dobbelte franske mestre blev fløjtet af, og cifrene 31-31 stod fast på lystavlen. Uafgjort i Metz ville på forhånd være anset som endnu en international milepæl, og det vil det også stå tilbage som, når det første mismod har lagt sig.

Team Esbjerg var ikke på noget tidspunkt bagud i endnu en håndboldkamp af høj europæisk kvalitet og havde med en føring på 30-28 tre minutter før tid i egne hænder og hoveder at tage sin anden udesejr i Champions Leagues hovedrunde. To gange i de sidste minutter steg højrebacken Orlane Kanor op under hvælvingerne i håndboldkatedralen og kanonerede franskmændene til et point, senest tre sekunder før tid efter en timeout af Emmanuel Mayonnade, der i december havde et bijob med at føre Holland til den første VM-titel nogensinde.

-Der var stille i omklædningsrummet. Det var en blanding af at være vildt skuffet og ærgerlig over, at vi ikke udnyttede chancerne og vandt, og så at vi kunne tage til Metz og få et point. Nu har vi taget fem af seks point i hovedrunden, og en sejr over Vipers hjemme vil sikre os en kvartfinaleplads. De andre hold skal jo også mødes indbyrdes og vil tage point fra hinanden, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Vilde Ingstad scorede kampens første mål spillet fri af Estavana Polman, og hollænderen scorede selv til 2-0. Godt begyndt blev med Polman og østrigske Sonja Frey som temposættere til 7-3 til gæsterne efter 10 minutters spil. Et undertal med Marit Malm Frafjord ude blev tabt 0-2, men Metz hjalp med adskillige indspilsfejl de danske mestre på vej igen til en føring på 9-5. Udvisningerne fortsatte imidlertid, og Vilde Ingstad fik en to minutters straf for berettiget brok, da hun ikke fik et straffekast i en situation med to franske spilleres opdækning i feltet. Kampen var i usikre græske dommeres uforudsigelige fløjter. Metz udlignede til 12-12 efter 24 minutters spil, og selv om Sanna Solberg på en kontra og Kristine Breistøl fra 11 meter skabte en 14-12-føring, fik Metz atter neutraliseret forspringet og gik til pause med 15-15.

Rikke Poulsen var klart første halvlegs bedste målvogter med en redningsprocent på 35 og indledte også de sidste 30 minutter med en redning. Estavana Polman baldrede to mål ind, og Frey fulgte op på en kontra til 19-16. Ved den stilling blev højrefløjen Laura Flippes vist ud, og det trak op til, at Team Esbjerg kunne genetablere fire måls forspring. Men i stedet blev overtallet tabt 0-2. Fra stillingen 20-21 blev Polman mandsopdækket, og efter en timeout svarede Jesper Jensen igen med syv mod seksspil og en overgang tre stregspillere på banen. Frafjord og Breistøl bragte på ny udeholdet foran med tre mål, 23-20, og en overraskelse fik ny kontur. Metz tog en timeout og skiftede ud i bagkæden, Line Jørgensen blev udvist, og et begivenhedsrigt undertal blev tabt 1-3. Hallen kogte.

Team Esbjerg formåede på vej ind i kampens slutfase at fastholde tomålsføringer, til sidst 30-28. Metz gik i tre-to-et-forsvar i et desperat forsøg på at bjærge et point på hjemmebane og provokerede Polman til at afslutte langt udefra – på overliggeren. Fløjen Jurswailly Luciano udlignede til 30-30, Sonja Frey svarede igen med et gennembrud til 31-30 med 25 sekunder igen, og ni sekunder senere tog Mayonnade timeouten og lagde planen, der bragte uafgjort.

Verdensklassespilleren Estavana Polman viste sig atter fra sin ypperste side, og Sonja Frey med otte mål på 11 forsøg havde næste samme aktie i endnu en flot international markering. Generelt blev der leveret af alle i begge ender af banen. Indtrykket af, at Team Esbjerg efterhånden ikke frygter noget hold blandt de sidste 12 i Champions League, stod tilbage.

-Vi er ved at vænne os til, at “Essie” præsterer på et ekstremt højt niveau, og i dag var hun også ekstraordinær. Hun er blevet en leder og er fortsat individualist. Foruden Frey vil jeg også gerne fremhæve Sanna Solbergs måde at dække op på i forsvaret. Det var en kamp med op- og nedture. Jeg havde i løbet af kampen en følelse af, at den klarer vi, men når vi lavede småfejl, viste Metz sig som et klassehold og straffede dem, sagde Jesper Jensen.

Efter Rostov-Dons to sejre, seneste 35-31 ude over FTC, deler tre hold nu førstepladsen i Gruppe A med ni point, og CSM Bucuresti er efter 25-23-sejren i nøgleopgøret ude mod Vipers Kristiansand favorit til at tage den fjerde plads i kvartfinalen. Men der er tre spillerunder endnu, og meget kan ske. Team Esbjerg møder næste gang Vipers søndag den 23. februar kl. 16.50 i Blue Water Dokken.