Ugens svære program: København og Metz

04/02 - 2020

Team Esbjerg trives fortsat med det tætte kampprogram, og at holdet skal præstere på det højeste niveau i de fleste af kampene for at vinde. 29-27-sejren over det ungarske tophold, FTC, i EHF Champions League søndag er et frisk eksempel, og i denne uge følger to kampe, hvor en toppræstation er en betingelse.

Onsdagens modstander på Frederiksberg, København Håndbold, havde et udfald og tabte hjemme til Aarhus United midt i januar, men har ellers fulgt op på sejren over Odense Håndbold i den sidste ligakamp i 2019 ved at vinde sine fire kampe i det nye år. Holdet er ude af EHF Cup efter et smalt nederlag til Siófok KC, som Team Esbjerg kender alt til fra finalen i fjor, og de tidligere mestre kan nu koncentrere indsatsen om ligaen. Team Esbjerg har derimod et topopgør i CL-hovedrundens gruppe A mod Metz Handball søndag i tankerne, når de har spillet færdig i København.

– Vi står over for tre udekampe i træk, og derudover er de to første nogle af de svære kampe. Alt i alt synes vi, det er fedt, og vi var nærmest høje efter kampen mod FTC søndag. De sjoveste kampe at vinde er dem, hvor der er risiko for at tabe. Det er den følelse, man søger som håndboldspiller, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Med den største respekt for, hvad cheftræner Claus Mogensen og spillerne har præsteret i denne sæson, har han fortsat ikke København blandt de største bejlere til DM-titlen. Men det gør ikke onsdagens udekamp lettere. Team Esbjerg vandt den indbyrdes kamp i oktober med 37-30 i et opgør, hvor Marit Røsberg Jacobsen løb kontra, og Kristine Breistøl bombede. Der er løbet mange meter siden, men ikke med faretruende slid.

– Jeg synes, spillerne er dygtige til at passe på sig selv, og der er fortsat masser af energi i dem. Sanna Solberg måtte grave dybt og spille 60 minutter mod FTC, men til gengæld kom Clara Monti Danielsson slet ikke på banen, og i hende har vi en energiressource, som vi får brug for mod København, siger Jesper Jensen.

Københavns altoverskyggende profil, Mia Rej, der har scoret 143 mål i 18 ligakampe, sad over med en fingerskade mod Siófok, men Jesper Jensen lægger planer efter, at playmakeren er med igen, når det gælder vigtige ligapoint.

– Vi har slået et hul til de nærmeste forfølgere, og får vi point i København, ser det ud til, at vi vinder grundspillet. Mange af de øverste hold mangler at møde hinanden, og København mangler flest tophold, siger Jesper Jensen.

Fredag aften lægger truppen sig til ro i sovebussen med kurs mod den nordøstfranske by, Metz, hvis sportslige stolthed har domineret fransk kvindehåndbold siden 90’erne. Med i bagagen vil spillerne gerne have en sejr over København Håndbold.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod København Håndbold onsdag den 5. februar kl. 20.30 i Frederiksberg Hallerne:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.