Stilfærdig norsk målvogter indgår ny etårig aftale

10/01 - 2020

Team Esbjergs erfarne målvogterduo vil være intakt i også den kommende sæson. Norske Rikke Marie Granlund har underskrevet en ny etårig aftale gældende for sæsonen 2020-2021 og fortsætter det tætte samarbejde med Rikke Poulsen på den vigtige position.

– Det har ikke været nogen svær beslutning. Jeg er fornøjet med klubben og byen, alt foregår meget professionelt, og både trænerteamet og holdet står sammen om at gøre det så godt som muligt. Jeg udvikler mig af det højere niveau ved både træning og kampe og af at spille mod de bedste, både nationalt og internationalt. Vi har spillet dobbelt så mange kampe som i sæsonen før i Norge, og jeg føler, at jeg har spillet meget i fjor, selv om jeg har været andetvalg, siger Rikke Marie Granlund, 30 år.

Hun kom til Team Esbjerg i sommeren 2018 fra Oppsal IF i den norske Eliteserie og var i sin første sæson med til at vinde det danske mesterskab. Hun var andetvalg i forhold til Sandra Toft, men stod med høje redningsprocenter, når hun kom til indsats. Lige nu er hun nummer otte i HTH Ligaen med en redningsprocent på 37 procent med et tæt felt foran sig. Rikke Poulsen er nummer tre med 39 procent.

Cheftræner Jesper Jensen er meget tilfreds med sine to målvogteres præstationer og glæder sig over, at de begge er til rådighed i næste sæson.

– ”Bobbo” har gjort det rigtig fint og udfylder sin rolle både på og uden for banen. Hun er glad for sit samarbejde med Rikke Poulsen, de anerkender hinanden som dygtige målvogtere, og spilletiden har været nogenlunde fordelt imellem dem. ”Bobbo” har en atypisk stil, hun er snu og er god til at forudse en skyttes næste træk. På det personlige plan er hun en stille pige, der kan sige sin mening, når det kræves. Vi hylder både spillere med store armbevægelser og spillere, der gør sig mindre bemærket, siger Jesper Jensen.

Rikke Marie Granlund har spillet sammen med både Vilde Ingstad og Kristine Breistøl i sine tidligere norske klubber, og de har overført kælenavnet ”Bobbo” til Danmark. Hun fik det på en håndboldlejr som ungdomsspiller, og siden har det hængt ved.

For første gang i karrieren spillede Granlund i 2019 Champions League, og hun forventer, at hun og holdkammeraterne kan bygge videre på de gode resultater og blive endnu bedre.

Siden efteråret har hendes danske kæreste, Chris, boet i Esbjerg og har nu lærerjob i Bramming. Det har ikke gjort beslutningen om at fortsætte i klubben vanskeligere.