Pressede Nykøbing venter i årets første udekamp

05/01 - 2020

Team Esbjergs spillere har sundet sig oven på et af de sjældne nederlag i HTH Ligaen og indleder ugen på langfart til Nykøbing, hvor 2017-mestrene er under pres med en placering uden for slutspillet inden kampen mandag aften.

– Det vil give ro på bagsmækken, hvis vi kan vinde i Nykøbing. Modstanderne fik en forfærdelig start på sæsonen, og når de ligger nummer ni på dette tidspunkt, risikerer de ikke at komme i slutspillet. Jeg synes ikke, Nykøbing er så stærk som i fjor, selv om det har hjulpet, at holdet har fået Johanna Westberg tilbage efter barsel. Hun skal lige spilles ind efter den lange pause, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han og spillerne vidste på forhånd, at årets første kamp kunne blive vanskelig. Odense Håndbold kom lige fra to kampe i Final4, og Team Esbjerg havde ikke spillet kampe i halvanden måned. På den måde var der en logik i, at den stjernebesatte fynske trup kunne vinde 27-25, også selv om hjemmeholdet var tæt på at vende kampen og få point flere gange.

– Vi skal have styr på nogle basistekniske detaljer og have mere præcise afleveringer i angrebet. Vi formåede udmærket at komme på kant af Odenses forsvar, men de afgørende afleveringer lå ikke godt. Det følger af, at vi ikke har spillet kampe længe, og at vi skal have den indbyrdes kommunikation på plads igen, siger Jesper Jensen.

Lene Østergaard kan spille med en skinne på sin brækkede næse, Sonja Freys albue reagerede fint på indsatsen mod Odense og vil efter yderligere et par træninger være på et højere niveau end senest, Rut Jónsdóttir vil formentlig være tilbage til den kommende kamp mod TTH Holstebro, og Vilde Ingstad er også i bedring. Der er således udsigt til, at truppen i løbet af få uger vil være intakt på nær langtidsskadede Annette Jensen.

Nykøbing F. Håndbold vil formentlig skæve til resultatet af dagens kamp mellem to af konkurrenterne til slutspillet, Randers HK og Silkeborg-Voel KFUM, som holdet har tabt til i efteråret. Backen Johanna Westberg er vendt tilbage, men til gengæld er tvillingsøsteren Emilie ude i denne sæson af samme lykkelige årsag. Holdet har dog andre strenge at spille på, blandt andre Kristina ”Mulle” Kristiansen.

– Der er altid knald på til Nykøbings hjemmekampe, og så har holdet tempoet, som Lærke Nolsøe og ”Mulle” ikke skal have lov til at diktere mod os. Holdet har også to målvogtere, Cecilie Greve og Natasja Clausen, som kan stå gode kampe, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Nykøbing F. Håndboldklub mandag den 6. januar kl. 20.00 i Lånlet Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman og Lene Østergaard.