Topkampen blev en fuser - Odense-sejr øger spændingen i HTH Ligaen

02/01 - 2020

Der var lagt op til nytårsgalla med det hidtil højeste tilskuertal i HTH Ligaen i denne sæson, 2.604, og hyldest af de to hollandske verdensmestre, Tess Wester og Estavana Polman, men derefter kneb med feststemningen, og Odense Håndbold tilføjede Team Esbjerg det første pointtab i denne sæson ved at vinde 27-25.

For første gang siden Annette Jensens alvorlige uheld i september var Team Esbjerg for alvor ramt på ressourcerne med fravær af flere spillere, og Odense havde på aftenen mere at skyde med og frem for alt mere på spil. Et nederlag i Esbjerg ville have efterladt den nye cheftræner, Karen Brødsgaards tropper otte point efter hjemmeholdet, og det kunne aflæses i det fynske holds tilgang til kampen.

De to målvogtere, Rikke Poulsen og Tess Wester, indledte stærkt i hvert sit mål, og kampens indledning blev målfattig. Estavana Polman scorede første gang for Team Esbjerg efter næsten fem minutters spil og udlignede til 1-1. Derefter fik Odense og især fløjen Trine Østergaard hul, inden der var spillet 20 minutter havde de orange bragt sig foran 11-4, og Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen måtte tage sin anden timeout.

Det efterfølgende syv mod seksspil havde en effekt, og havde det ikke været for en afslutning forbi mål af Sanna Solberg på et vip fra Polman, kunne pausestillingen have været reduceret til 12-15.

Rikke Granlund, der 18 minutter inde i første halvleg havde afløst Rikke Poulsen i målet, indledte anden halvleg med at redde to 100 procents chancer til fløjen Freja Cohrt, og Estavana Polman understregede VM-formatet ved at score sit holds tre første mål efter pausen. Kristine Breistøl fulgte op med sit første af fire mål og reducerede til 15-16, og publikum vejrede en vending.

Men også Odense magtede syv mod seksspillet, og godt to minutter senere stod det 19-15 til Odense, den sidste scoring i et tomt mål efter et esbjergensisk boldtab, hvilket fik Jesper Jensen til atter at spille med målmand under angreb.

Team Esbjerg formåede endnu en gang at komme tilbage og være bagud med et mål flere gange, men kvaliteten og finishen savnedes, når der skulle scores. Stillingen var 22-23, da VM-målvogteren Althea Reinhardt afløste en efterhånden bleg Wester i Odense-målet 10 minutter før tid, og hun skulle vise sig at afgøre kampen.

Hun begyndte med at redde et kontraløb fra Marit Røsberg Jacobsen, der helt undtagelsesvis havde en dårlig aften, og siden tog hun straffekast fra Polman og Sonja Frey samt en helt åben stregafslutning fra Clara Monti Danielsson. Den officielle statistik viste tre redninger på fem skud, men hun havde i hvert fald fire store redninger på et tidspunkt, da Team Esbjerg berettiget lugtede point.

-At vi overhovedet kom i nærheden af en sejr, som vi spiller, er faktisk flot. Vi spillede ikke til at få point, og alligevel sad vi på anden halvleg, efter at Odense havde siddet tungt på første halvleg. Nederlaget åbner naturligvis ligaen igen, men vi er fire et kvart point foran, fordi vi er bedre indbyrdes end Odense. Jeg tror stadig, at de andre hold gerne vil bytte med os, og får vi to point i Nykøbing på mandag, ser det fint ud, sagde en fattet Team Esbjerg-cheftræner, Jesper Jensen.

Spillerne forsøgte efter kampen at finde en nederlagsgrimasse, der kunne passe, for de er ikke vant til at tabe. Estavana Polman var blandt de mest forbitrede, næppe over egen præstation, der hævede sig højt over holdkammeraternes, men nederlag gør bare særlig ondt på en verdensmester.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Odense Håndbold 25-27 (11-15)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 9, Sanna Solberg 4, Kristine Breistøl 4, Line Jørgensen 3, Marit Malm Frafjord 3, Clara Monti Danielsson 1 og Rikke Granlund 1.

Topscorere Odense: Trine Østergaard 8 og Nycke Groot 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Odense: 3

2.604 tilskuere i Blue Water Dokken