Ung fløj skal supplere Røsberg i højre side

28/11 - 2019

Team Esbjerg har indgået en aftale frem til 30. juni 2020 med den 23-årige højre fløj, Pernille Johannsen, der senest har spillet for Nykøbing Falster Håndbold. Hun blev i februar hentet til klubben fra Gudme HK, da japanske Ayaka Ikehara, blev alvorligt skadet, og hun forlængede i juli aftalen frem til julepausen. Nu er Ikehara klar igen, og NFH har en fløjspiller i overskud.

– Vi har manglet ressourcer, når det gælder venstrehåndede spillere, fordi Rut Jónsdóttir har været ude, og vi har trukket store veksler på Marit Røsberg Jacobsen og Line Jørgensen. Nykøbing-cheftræner Jakob Larsen har fået Ikehara tilbage fra skade og bekymrede sig i situationen både om en af sine spillere og situationen i andre klubber. Hans henvendelse var kærkommen, da muligheden opstod, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Pernille Johannsen støder til Team Esbjerg-truppen torsdag, når spillerne vender tilbage fra en kort ferie, og med Røsberg til VM i Japan er hun sikret fuld spilletid under træningen i december.

– Jeg har i Nykøbing fundet ud af, hvad det indebærer at være med på liganiveau, og jeg har fået oplevelser, jeg gerne vil have flere af. Opholdet har også givet mig troen på egne evner, og jeg kommer til Esbjerg for at gøre mit bedste. Det er en fed klub, og jeg blev overrasket over, at muligheden opstod, siger Pernille Johannsen.

Hun lægger vægt til at gå til alle kampe med den rette indstilling, og hun vurderer, at hun er ret scoringssikker fra fløjen. Inden det meste af et kalenderår i Nykøbing spillede hun et halvt år for Gudme HK i 1. division. Barndomsklubben er Rødekro IF, og hele ungdommen spillede hun i SønderjyskE, hvor hun fik debut på det bedste hold som 16-årig. Siden fulgte en sæson i Odense Håndbold, en sæson retur i SønderjyskE, inden hun atter søgte mod Odense, hvor kæresten Mads studerer. Selv forventer hun at være færdig med sin læreruddannelse på fjernstudium ved UC Syd i Haderslev i foråret 2021.

Pernille Johannsen er indstillet på at gøre et så fordelagtigt indtryk i Team Esbjerg, at et samarbejde ud over sommeren 2020 kan blive aktuelt.