Mette Tranborg vil udvikle sig yderligere i Team Esbjerg

18/11 - 2019

En af dansk kvindehåndbolds store profiler, Mette Tranborg, spiller med virkning fra den nye sæson i Team Esbjerg. Den 23-årige højre back har indgået en toårig aftale og skifter til de danske mestre efter tre sæsoner i Odense Håndbold.

– Jeg er været rigtig glad for at være i Odense, men kan mærke, at jeg snart har brug for at udfordre mig selv og prøve noget nyt. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af Team Esbjerg og har generelt også hørt godt om klubben og kulturen, når jeg har talt med andre. Jeg lægger meget vægt på, at der er fokus på udvikling, og at der er en træningskultur, der hele tiden understøtter det. Det har jeg til fulde fået bekræftet, siger Mette Tranborg.

Den 192 cm høje Aarhus-pige fik sit gennembrud i den daværende klub, SK Aarhus, og debuterede på landsholdet 4. juni 2014 i en EM-kvalifikationskamp mod Ukraine, som blev vundet 28-24 på blandt andet fire mål af en 18-årig debutant. Siden har hun spillet yderligere 56 landskampe og deltaget i to EM-slutrunder og en VM-turnering.

I slutningen af februar blev hun ramt af sin første alvorlige skade, da hun overrev et korsbånd i højre knæ i en Champions League-kamp mod Brest. Genoptræningen er forløbet efter planen, og hun er nået til styrketræning og løb. Næste fase er håndboldbevægelser, og Mette Tranborg håber, at hun kan gøre comeback for Odense før slutspillet i HTH Ligaen.

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, betegner aftalen med en spiller, der ikke bare er et af dansk kvindehåndbolds største talenter, men skadesfri er en etableret landsholdsspiller, som en stor kontrakt.

– Mette har med sin fysik, sine håndboldevner og unge alder store udviklingsmuligheder. Hun er superdygtig i forsvaret, og vi håber at kunne tage hendes spil til næste niveau, så hun opnår international klasse i begge ender af banen. Hun har potentiale til at blive en af spillets bedste på sin position, men det kræver, at hun fortsætter med at lægge på angrebsmæssigt, hvor hun allerede nu er hurtig, skyder godt og har et godt blik for stregen. Mette kunne sagtens være kommet til en udenlandsk klub, men jeg synes, det er smart af hende at vælge at blive i Danmark, få tillid, spilletid og udvikle sig yderligere, siger Jesper Jensen.

Som i alle processer med nye spillere har den menneskelige dimension spillet ind, og Jesper Jensen vurderer, at der er god kemi, og at Mette Tranborg med sin indstilling og det lattermilde væsen vil passe godt ind i træningsmentaliteten og klubben som helhed.

Mette Tranborg er på linje med sin kommende cheftræner enig i, at det er i det offensive spil, hun kan forbedre sig mest. Skuddet, bruddet samt ind- og udspil er nogle af detaljerne, hun sammen med trænerstaben i Esbjerg vil arbejde med.

– Både klubben og jeg er ambitiøs, og det var også derfor, jeg i sin tid flyttede til Odense. Dygtige spillere, dygtige træner og et træningsmiljø, hvor vi både kan vinde kampe og flytte os. Nu gør jeg arbejdet færdigt i Odense, og derefter vil jeg glæde mig til at flytte til Esbjerg. Jeg har det sådan, at det er godt, hvor jeg er, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at føle mig godt tilpas, når jeg flytter til byen, siger Mette Tranborg.

Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen, deler sin cheftræners vurdering af, at aftalen med Mette Tranborg er endnu et eksempel på, hvor langt klubben er nået i sin udvikling som topklub.

– Mette Tranborg har været på vores liste i længe, og det er stort, at det er lykkedes endnu en gang at hente en af de bedste danske spillere til klubben. Vi agter på den måde at forstærke truppen for at nå de sportslige mål, men holder ellers linjen med stor kontinuitet fra sæson til sæson, siger Bjarne Pedersen.