Team Esbjerg-hold uden flere stjerner var rigeligt mod Lublin

17/11 - 2019

Det kan godt være, de polske mestre fra MKS Perla Lublin kom til Esbjerg med en amputeret trup, og at det meste af bagkæden var ude med skader. Men det havde næppe hjulpet at være i intakt udgave i den sidste kamp i EHF Champions Leagues gruppe B.

Lublin var nede på 13 spillere i truppen, Team Esbjerg havde 12 og lod to af VM-spillerne, Estavana Polman og Sanna Solberg, sidde over. 10 spillere rakte rigeligt til at sikre sig den fjerde sejr i et succesfuldt gruppespil. Sejren på 35-22 blev spillet hjem i første halvleg, og kampen tabte intensitet i de sidste 30 minutter.

I flere profilers fravær – Vilde Ingstad har også spillet færdig og går til behandling for ryggen i Oslo – glimtede andre spillere. 

Det gjaldt Clara Monti Danielsson, der spillede en fin kamp og satte personlig scoringsrekord i sin Esbjerg-tid med seks sikre scoringer på seks forsøg. Stjernefrøet Elma Halilcevic groede især i nogle minutter i første halvleg, da hun scorede tre mål i træk. Ved det ene stjal hun bolden ud af hænderne på en modstander, spillede bande med Monti og scorede sikkert på kontraen. Lidt efter blev hun serviceret af Marit Malm Frafjord, der selv scorede på alle sine fire forsøg. Bortset fra Kristine Breistøl, der skulle bruge 13 forsøg til sine seks mål, var effektiviteten høj.

Polman opnåede uden at spille et af dagens største bifald fra de 1.760 tilskuere, da hendes forlængelse af aftalen med Team Esbjerg blev annonceret i pausen, og ligeledes Solberg havde som nævnt en stille dag. Den tredje VM-spiller, Marit Røsberg Jacobsen, var i sin sædvanlige form, og intet synes at kunne stoppe Duracell-kaninen på højre fløj.

Mandefaldet på Lublin-holdet gav et tungt bagspil, hvor den bevægelige 77’er, Valentina Blazevic, havde svært ved at flytte rundt på sine store medspillere. Hun og fløjen Dagmara Nocun var det lettere kavaleri på det eneste hold, der ikke opnåede point i denne sæsons Champions League.  Efter et kvarter var polakkerne bagud 4-10, og det blev bare værre og værre i en skrækkelig halvleg for et hold, der ellers har syv polske VM-spillere i truppen.

Her er nogle kommentarer fra det efterfølgende pressemøde:    

Robert Lis, cheftræner for MKS Perla Lublin: – Vi havde problemer med skadede spillere og kom ikke rigtig til at spille vores spil. Jeg ønsker Team Esbjerg en god hovedrunde.

Jesper Jensen, cheftræner for Team Esbjerg: – Fire point med over i hovedrunden er mere eller mindre fire point flere, end vi og alle andre havde forventet. Vi er glade og stolte af at komme til hovedrunden med et point flere end CSM Bucuresti. Vi skal møde svære hold, Vipers, FTC og Metz, men vi skal gå efter vores chance for at nå kvartfinalen.

Gabrijela Besen, kroatisk målvogter for Lublin: – Gruppespillet var hårdt for os, for vi spillede mod nogle af de bedste hold i verden, men i den sidste ende var det en god erfaring, som jeg håber, vi kan bruge i fremtiden.

Kristine Breistøl, topscorer for Team Esbjerg sammen med Clara Monti Danielsson med seks mål: – Det er altid sjovt at spille Champions League, og jeg er glad for måden, vi fik begyndt kampen på. Jeg tror, vi har gode chancer for at nå kvartfinalen, hvis vi spiller op til vores bedste.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – MKS Perla Lublin 35-22 (20-9)

Målscorere Team Esbjerg: Clara Monti Danielsson 6, Kristine Breistøl 6, Marit Røsberg Jacobsen 5, Elma Halilcevic 5, Line Jørgensen 4, Marit Malm Frafjord 4, Sonja Frey 4,  og Lene Østergaard 1.

Topscorer Lublin: Kinga Achruk

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Lublin: 1

1.760 tilskuere i Blue Water Dokken