Førstepladsen er langtidsholdbar efter sejr i topopgør

29/10 - 2019

Det er alt for tidligt at lade julefreden sænke sig over Team Esbjerg, men med 26-24-sejren over en af de nærmeste konkurrenter, Herning-Ikast Håndbold, er det i hvert fald sikkert, at holdet kan nyde udsigten fra toppen af HTH Ligaen hen over julen og nytåret.

-Sejrens vigtighed kan man ikke overvurdere,og det tæller også at vinde grimme kampe. Vi har en svær udekamp mod Silkeborg-Voel næste gang, men fire point ned til Odense og seks point til Herning-Ikast giver lidt luft og en god ballast før de næste Champions League-kampe, sagde Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han så sit hold komme flot fra start med et forsvarsspil på Champions League-niveau og Rikke Poulsen stærk i målet. Hun reddede Sarah Iversens frie stregafslutning i udeholdets første angreb og virkede så truende over for Helene Fauske, at hun skød over på et straffekast udløst af det næste angreb. Det lagde grunden til, at Team Esbjerg kom foran med 5-1, blandt andet på to mål af Estavana Polman, der siden mest assisterede i angrebet.

Herning-Ikast bød ind med den norske bagkæde med Skogrand, Fauske, Løseth og snart også Jeanett Kristiansen, og Team Esbjerg måtte kæmpe for at holde forspringet nogenlunde intakt. Det lykkedes det meste af halvlegen, blandt andet på to signaturlob af Marit Røsberg Jacobsen fra fløjen og et hvirvelsvindsangreb afsluttet af Sonja Frey.

Ligesom Fauske fik også Sabine Englert i målet comeback efter skade, og hendes indskiftning og blotte tilstedeværelse holdt Team Esbjergs scoringer nede på én i de sidste minutter før pausen, så Herning-Ikast fik reduceret til 14-11.

Hjemmeholdet begyndte skidt i anden halvleg. Sarah Iversen og Jeanett Kristiansen reducerede, og Line Jørgensen blev udvist. Rikke Poulsen fortsatte dog striben af redninger og hindrede en udligning. Den fulgte ikke længe efter, da Sabine Englert scorede til 15-15 i et tomt mål.

I de næste minutter bidrog Sonja Frey til at genetablere et skrøbeligt forspring med et solomål og en kvittering for en fin frispilning fra Polman. Men især Kristine Breistøl kom til at præge den afgørende fase. Efter mest at have ramt træværket indtil da bragede hun bolden ind fire gange på under syv minutter, den sidste scoring til 25-21, og da Røsberg fulgte op med et kontramål med mindre end fem minutter tilbage, forsvandt spændingen.

I de sidste minutter satte Sonja Freys turboknap sig atter fast, ligesom den havde gjort i kampens begyndelse, og midtjyderne udnyttede hendes fejl til at pynte. Men i den mellemliggende periode var østrigeren stærk.

-Vi spillede ikke nogen flot kamp, og spillet var lidt løst i perioder, men vi holdt nogenlunde fast. I pausen troede vi, at vi kunne glide kampen hjem, men det skulle hurtigt vise sig ikke at være tilfældet. Dertil er Herning-Ikast alt for stærk. Røsberg spillede en superkamp, og “Brei” havde syv minutter, hvor hun afgjorde kampen. Vi holdt kollektivet kørende, så individualisterne kunne folde sig ud i den afgørende fase, sagde Jesper Jensen.

 Team Esbjerg møder lørdag Rostov-Don i EHF Champions League, og efter hjemrejsen fra Rusland gælder det en af sæsonens positive overraskelser, Silkeborg-Voel KFUM, på udebane onsdag den 6. november.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Herning-Ikast Håndbold 26-24 (14-11)

Målscorere Team Esbjerg: Sonja Frey 7, Marit Røsberg Jacobsen 5, Kristine Breistøl 4, Estavana Polman 3, Marit Malm Frafjord 2, Sanna Solberg 2, Vilde Ingstad 2 og Line Jørgensen 1.

Topscorere HIH: Stine Skogrand 6, Sarah Iversen 6 og Jeanett Kristiansen 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

HIH: 1

2.208 tilskuere i Blue Water Dokken