Gulvet blev vasket med Ajax inden topbraget tirsdag

26/10 - 2019

Team Esbjerg havde ikke besvær med at hente sæsonens 10. sejr i Bavnehøj Arena, hvor hjemmeholdet Ajax formåede at være med i kampens første 32 minutter og blot være bagud med 12-13. De næste 10 minutter blev til gengæld kostbare for københavnerne, der måtte se Team Esbjerg øge til 20-13 og afgøre kampen. Sejren blev på 26-18.

Dermed skabte Team Esbjerg en perfekt optakt til tirsdagens topbrag mod Herning-Ikast Håndbold, der har vundet de seneste seks kampe i træk, blandt andre over Odense Håndbold på udebane ligesom Team Esbjerg.

-Herning-Ikast har fået Stine Skograd tilbage efter barsel, en ekstra stregspiller i Vilde Johansen og så Jeanett Kristiansen, lillesøster til Veronica. De har en bredere trup, og det bliver en stor opgave, som vi glæder os til, sagde Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, efter sejren i København.

Vilde Ingstad med rygproblemer og Rut Jónsdóttir, der hvilede hovedet efter at have fået et slag mod Rostov-Don, blev i Esbjerg for at være helt klar til Herning-Ikast-kampen, og alligevel fik Jesper Jensen roteret godt i truppen. Rikke Granlund stod en fin første halvleg og var ikke tjenlig til udskiftning, men af hensyn til kampformen fik Rikke Poulsen anden halvleg i målet og stod endnu bedre med en redningsprocent på 47.

Ajax førte 2-1 på to mål af fløjen Anna Grundtvig, hvorpå Team Esbjerg scorede fire mål i træk til 5-2-føring. De godt kæmpende modstandere kom dog op, og først mod halvlegens slutning lagde favoritterne afstand.

Forspringet på fire mål blev dog næsten hentet på under to minutter i anden halvleg, inden Team Esbjerg skruede op og viste forskellen på top og bund. Elma Halilcevic viste med flotte kontramål mod kampens slutning, at hun er et godt alternativ, når Sanna Solberg trænger til pauser. Solberg var som altid en vigtig brik i forsvaret, der stod stærkt i billedet hele kampen.

-Jeg synes, vi løste opgaven fint uden at nå topniveauet. Vi er klar over, at vi skal spille bedre for at slå Herning-Ikast. Gør vi det, ser ligaen rigtig godt ud for os. Vi er opsat på at vise, at vi er topholdet i HTH Ligaen, siger Jesper Jensen.

Han afviser, at der på nogen måde er tale om hadets kamp mod Herning-Ikast, der vandt den omstridte kvartfinale i Santander Cup i september. Midtjyderne er uden skyld i, at kampens slutfase blev skæmmet af forkerte afgørelser af dommerne og kampobservatøren. Men det skader næppe motivationen forud for det spændende opgør.

Du kan købe billetter til Team Esbjergs kamp mod Herning-Ikast Håndbold tirsdag kl. 18.30 i Blue Water Dokken på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Ajax København – Team Esbjerg 18-26 (9-13)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 6, Estavana Polman 5, Elma Halilcevic 4, Marit Malm Frafjord 4, Line Jørgensen 3, Sonja Frey 2, Clara Monti Danielsson 1 og Sanna Solberg 1.

Topscorer Ajax: Anna Grundtvig 4

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Ajax: 0

257 tilskuere i Bavnehøj Arena