Team Esbjerg kan tage den 10. ligasejr i Sydhavnen

25/10 - 2019

Fire og en halv time i bus til hovedstaden kan forekomme til overs midt i et tæt kampprogram med EHF Champions League og HTH Ligaen, men sådan er indstillingen ikke i Team Esbjerg før lørdagens kamp mod Ajax København.

– Vi bruger ikke tid på at snakke om, hvor hårdt det er, og om vi skal spille mod Ajax eller Herning-Ikast. Det er fedt at spille kampene, og vi har en sej spillertrup, som ikke lader sig mærke af det. En af nøglerne til vores succes er, at spillerne godt kan lide at være af sted sammen, også på en bustur til København. Vi ser kampen mod Ajax som endnu et skridt mod forhåbentlig at vinde grundspillet i HTH Ligaen, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Bavnehøj Arena emmer af håndboldhistorie og hjemmebag, og Jesper Jensen ser det med sin fortid som spiller som et hyggeligt sted at komme. For spillerne er det nok mere blot en hal.

– Håndboldmæssigt har Ajax et virkelig stærkt forsvar med masser af fysik, og så er det et fint kontrahold, hvad holdet har lagt til i forhold til tidligere. Ajax var senest marginalt bagud mod København ved pausen og er god til at hænge på i kampene, også med god fight, hvad der vidner om et flot mentalt arbejde. Selv om vi er favoritter, går vi til opgaven med stor respekt, siger Jesper Jensen.

Ajax vandt tidligt på sæsonen over Silkeborg-Voel KFUM og har siden slået TTH Holstebro, begge sejre på hjemmebane, men må være skuffet over at tabe hjemme til EH Aalborg i spillerunden før det københavnske lokalopgør, der forventeligt blev tabt med 29-20.

For Team Esbjerg er kampen opladning til topopgøret mod Herning-Ikast Håndbold tirsdag kl. 18.30 i Blue Water Dokken. Ni sejre på stribe er den enkle statistik før kampen mod Ajax, der målt på placeringen i tabellen ikke bør kunne bryde stimen.

Vilde Ingstad sad over med rygproblemer i ligakampen mod Randers HK onsdag aften og er fortsat tvivlsom til kampen i Sydhavnen. Ellers er truppen intakt.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Ajax København lørdag den 26. oktober kl. 15.00 i Bavnehøj Arena:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.