Euforien efter CL-triumf skal filtreres før Randers-kamp

22/10 - 2019

Team Esbjerg har gennemlevet en vild uge med storsejren i Viborg i HTH Ligaen og triumfen mod det russiske storhold, Rostov Don, i EHF Champions League. Nu venter hverdagen en onsdag aften mod Randers HK i Blue Water Dokken.

Nøgternt vurderet har Randers ikke Rostov-Dons klasse, kronjyderne har blot vundet en sejr de seneste fem år mod Team Esbjerg, og det er nummer et på hjemmebane mod nummer otte. Så ligetil er det ikke sikkert, det bliver.

– Det er fuldstændig det samme, som da vi mødte Rostov-Don, blot med modsat fortegn. Randers har også et håb om at kunne slå os. Vi viste, at det kan lade sig gøre, siger Team Esbjerg cheftræner, Jesper Jensen.

Team Esbjerg har som nævnt vundet de fleste kampe mod Randers, men langt fra uden besvær. For to måneder siden førte Randers ved pausen med 12-10 i kvartfinalen i Santander Cup og øgede i begyndelsen af anden halvleg til 15-10. I de samme minutter fik Vilde Ingstad et rødt kort. Da var holdet presset, og havde det ikke været for Marit Malm Frafjords fire scoringer i en hurtig serie, var det formentlig blevet til et nederlag.

– Det følelsesmæssige boost i kampen mod Rostov-Don i lørdags var ret voldsomt på den positive måde, og både spillerne og jeg har fået mange kommentarer udefra, som vi skal formå at filtrere. Det er man ofte ikke mentalt parat til at håndtere så tidligt i en sæson, der normalt har en opadgående spændingskurve. Det er derfor, Champions League kan være så svær at spille ved siden af den hjemlige liga, siger Jesper Jensen.

Randers HK ligger på den sidste slutspilsplads og har rejst sig oven på en rædselsfuld sæson i fjor. Camilla Dalby har indstillet karrieren, og mest prominente tilgang er København-playmakeren Mai Kragballe, der voldte Team Esbjerg en del problemer i den nævnte pokalkamp. Jamina Roberts, Sabine Pedersen og målvogter Mathilde Juncker er fortsat en rutineret stamme hos Randers, der senest tabte hjemme til København Håndbold, men har slået fire hold under sig. Det tæller, hvis man gerne vil gøre comeback i slutspillet.

Team Esbjerg vil forebyggende gerne aflaste spillere i det hårde program, der atypisk byder på tre ligakampe i træk, foruden Randers er det Ajax København ude lørdag og topopgøret mod Herning-Ikast Håndbold tirsdag aften i Blue Water Dokken. Det har blot ikke været muligt i de hidtidige opgør mod på papiret overkommelige modstandere.

– Vores udgangspunkt er at spille med fuld hammer mod Randers, og hvis vi i løbet af kampen kan give luft til nogle spillere, gør vi det. Det hele er et stort puslespil lige nu, siger Jesper Jensen, der tirsdag har den første kollektive træning med spillerne efter CL-kampen lørdag.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Randers HK onsdag den 23. oktober kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.