Viborg blev kørt over og koblet af førerfeltet

16/10 - 2019

Hvad der på forhånd ikke lignede en simpel opgave for Team Esbjergs tophold i HTH Ligaen endte med en regulær afstraffelse af Viborg HK i onsdagens kamp i Vibocold Arena.

Team Esbjerg vandt forbløffende sikkert med 39-24 i et på papiret topopgør mod Viborg, der ganske vist var kommet let til en række af sejrene mod formodet svagere modstandere, men dog fremstod som et bud en af de forreste pladser i grundspillet. Den ambition blev for en stund bombet tilbage af en veloplagt Team Esbjerg-offensiv, der havde betydeligt flere tangenter at spille på end hjemmeholdets.

Den unge københavnske stregspiller, Ida-Marie Dahl, gik ellers forrest for Viborg i kampens indledning og scorede sit holds fire første mål og fremtvang et straffekast til den femte scoring. Men fra 5-7 scorede Team Esbjerg tre mål på godt et minut til 5-10, inden Viborg-træner Jakob Vestergaard klogelig tog en timeout for at få styr på tropperne. Det lykkedes da også hans hold at svare igen med tre mål på blot 55 sekunder i en fase, hvor Team Esbjerg slækkede alvorligt, og indskiftede Josephine Nordstrøm i Viborg-målet brillerede med en stribe redninger. Så stod det 8-10, og det lykkedes Viborg at udligne til 10-10, inden udeholdet atter meldte sig ind.

Resten af halvlegen opbyggede Team Esbjerg et mindre forspring, blandt andet på to mål af Sonja Frey, der på ny – i lighed med Estavana Polman – prægede spillet, men havde udsving undervejs. Sidstnævnte præsterede at score fem mål før pausen, men stod for et af to brændte straffekast og udbyggede en kedelig statistik i udnyttelsen fra syv meter.

Efter pausen formåede Viborg at holde Team Esbjerg inden for gribeafstand, indtil Vilde Ingstad med to scoringer og et trukket straffekast havde sin store andel i, at mestrene øgede til 22-17. På ingen tid – faktisk under to et halvt minut – scorede Team Esbjerg fire mål, og scoringstempoet blev ikke slækket meget.

Kontraspillet anført af en overdådig Marit Røsberg Jacobsen – 10 mål på 11 forsøg viser alt om træfsikkerheden – fungerede med udgangspunkt i en på ny stærk målvogterpræstation af Rikke Poulsen på hendes hjemmebane gennem fem sæsoner. Stillet over deres tidligere holdkammerat overplacerede Viborg-spillerne ofte deres afslutninger, og resten af forsøgene tog Rikke Poulsen 43 procent af.  

-Jeg synes, vi var dygtige og ydede en meget koncentreret indsats, hvor vi gjorde det svært for Viborg at lave mål. Vi valgte at skygge Kristina Jørgensen i hele kampen, og Sanna Solbergs præstation i forsvaret stressede Viborg helt vildt. Jeg er egentlig ikke vild med at fremhæve nogen, for der var mange store individuelle præstationer, men det var flot, at Marit Røsberg Jacobsen rejste sig, efter at have kæmpet med sine afslutninger i begyndelsen af kampen og ramt helt ved siden af i Champions League-kampen i Polen forleden, sagde Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Han så tilbage på tre flotte halvlege med anden halvleg i CL-kampen i Lublin og den samlede indsats i Viborg som en præstation, hvor holdet kollektivt fandt det spændingsniveau, som man skal tilbage til sæsonpremieren mod Odense Håndbold for at finde tilsvarende.

Torsdag er der styrketræning,  og fredag skal Team Esbjerg have samlet sig til en af de største udfordringer i europæisk klubhåndbold, mødet med russiske Rostov-Don lørdag kl. 14.30 i Blue Water Dokken. Modstanderne tilhører som minimum top tre i Europa og er favorit til at vinde ikke bare gruppe B i Champions League, men også spille sig til Final4 i Ungarn til foråret.

Du kan købe billetter til kampen i EHF Champions League på www.teamaesbjerg.dk. 

Kampen i tal:

Viborg HK – Team Esbjerg 24-39 (14-17)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 10, Estavana Polman 8, Vilde Ingstad 5, Sonja Frey 5, Line Jørgensen 3, Marit Malm Frafjord 3, Kristine Breistøl 3 og Sanna Solberg 2.

Topscorere Viborg: Ida-Marie Dahl 6 og Maria Fisker 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Viborg: 2