Mental omstilling fra storhold til Horsens’ oprykkere

08/10 - 2019

Horsens HE har som oprykker i HTH Ligaen haft det vanskeligt, men kommer til Esbjerg med en frisk sejr over Skanderborg Håndbold til mødet med storfavoritterne fra Team Esbjerg. Tre dage efter mødet med CSM Bucuresti i EHF Champions League skal hjemmeholdet omstille sig til at møde et hold, der i styrke er noget under det niveau.

– Det er en fin kamp at få, efter vi har tabt, og forhåbentlig kan vi samle lidt selvtillid igen. Vi må gøre os klar til omstillingen mellem kampe i den danske liga og et helt andet fysisk niveau i Champions League. Fra at kende til alle Bukarests spillere møder vi denne gang et Horsens-hold, hvor vi ikke kender mange af spillerne, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han har dog læst så meget på modstanderne, at han ved, holdets stjerne er den svenske venstre back, Melissa Petrén, der to gange har vundet bronze med sin tidligere klub, Lugi HF. Holdet har i den tidligere Randers-spiller med en afstikker til Norge, Frederikke Gulmark, samt Emily Baunsgaard andre profiler i bagkæden. Sidstnævnte spillede som et lovende talent i Team Esbjerg i årene 2013-2015.

– Horsens-spillerne kommer glade med en frisk sejr og håber naturligvis som alle hold, der kommer til Blue Water Dokken, at kunne overraske mod de danske mestre, siger Jesper Jensen.

Når kampen mod Horsens er spillet, vil tankerne lynhurtigt vandre noget længere mod øst til mødet i Champions League mod de polske mestre, MKS Perla Lublin, lørdag aften. Team Esbjerg-truppen kører tidligt fredag morgen med bus til Hamborg, hvorfra den med Warszawa som transitlufthavn flyver til Lublin, en rejse på ni timer.

Herning-Ikast Håndbold er rykket nærmere Team Esbjerg i toppen af HTH Ligaen, men endnu en sejr vil befæste førstepladsen. Truppen er den samme som mod CSM Bucuresti.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Horsens Håndbold Elite onsdag den 9. oktober kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.