Professionelt uden at være prangende - fem på stribe

21/09 - 2019

Team Esbjerg er fortsat alene i spidsen af HTH Ligaen med maksimumpoint efter fem spillerunder. EH Aalborg formåede i første halvleg at spolere favoritternes spillerytme, men efter pausen blev styrkeforskellen mere udtalt, efterhånden som halvlegen skred frem med en sikker sejr på 29-20 til følge.

Kampens første 30 minutter var præget af mange tekniske fejl, brændte chancer og to stærke målvogterpræstationer af Emma Friberg i Aalborg-målet og Rikke Granlund, der præsterede 12 redninger på 20 skud og faktisk hindrede det undertippede hjemmehold i at tage føringen.

Efter pausen førte Line Jørgensen an, akkurat som hun havde gjort i begyndelsen af kampen, og scorede tre af Team Esbjergs fire første mål til en 13-11-føring.

Aalborgs ellers talentfulde Line Berggren Larsen brændte et straffekast på den til lejligheden indskiftede Rikke Poulsen, og midt i halvlegen afløste hun Rikke Granlund, der var gået lidt ned i kadence efter en forrygende første halvleg.

Rikke Poulsen fulgte op med yderligere fire redninger og var sammen med en af de spillere, Emma Friberg i Aalborg-målet havde haft krammet på før pausen, Kristine Breistøl, med til at skabe betryggende afstand. Breistøl scorede fem mål i anden halvleg. Samtidig kunne Aalborg-træner Morten Secher se sine målvogtere, Emma Friberg og Laura Askvist, i frit fald. Sidstnævnte havde ikke en redning.

Marit Røsberg Jacobsen har udviklet sig til at være penge i banken på højrefløjen og scorede fire mål på lige så mange forsøg. Landskvinden Vilde Ingstad lod hende ikke meget efter med fem mål på seks forsøg. Dem kunne Sonja Frey tage ved lære af på dagen, for hun udnyttede blot hvert tredje forsøg i al sin iver efter at gøre alt godt for holdet. Glædeligt var det, at Lene Østergaard, Elma Halilcevic – og Rikke Granlund – også var blandt 11 spillere på måltavlen. 20 mål på en halvleg satte det hele rigeligt på plads.

-Anden halvleg var fin. Vi fandt vores basisniveau og var otte mål bedre end Aalborg. I første halvleg lavede vi et hav af fejl og brændte mange chancer. Vi dækkede dog fint op, og “Bobbo” havde mange redninger, men hun må dele æren med forsvaret. Man må forstå, hvad spillerne har været igennem. Selv om vi talte om, at det var en ny kamp, fylder pokalkampen torsdag aften stadig meget og efterlader sportslige tømmermænd. Det er et nederlag, der får så store konsekvenser, og så var det ude af vore hænder, sagde cheftræner Jesper Jensen efter den femte ligasejr på stribe.  

Team Esbjerg holder landskamppause med en fin udsigt fra toppen af ligaen. Næste ligakamp er onsdag den 2. oktober mod København Håndbold i Blue Water Dokken. Søndag den 6. oktober kommer stjernerne fra CSM Bucuresti på besøg til den første kamp i EHF Champions League. Der er mange spændende håndboldoplevelser i vente de næste par måneder.  

Kampen i tal:

EH Aalborg – Team Esbjerg 20-29 (8-9)

Målscorere Team Esbjerg: Line Jørgensen 5, Vilde Ingstad 5, Kristine Breistøl 5, Marit Røsberg Jacobsen 4, Sonja Frey 3, Sanna Solberg 2, Elma Halilcevic 1, Lene Østergaard 1, Rut Jónsdóttir 1,Clara Monti Danielsson 1 og Rikke Granlund 1.

Topscorer Aalborg: Cecilie Mørch Hansen 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Aalborg: 2