Efterspil på pokaldrama overskygger kamp i Aalborg

20/09 - 2019

Dønningerne efter den dramatiske afgørelse i pokalkvartfinalen mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold torsdag aften har langt fra lagt sig. Fredag formiddag afgiver Team Esbjerg sin redegørelse til DHF’s disciplinærinstans for at understøtte den protest, der blev afgivet umiddelbart efter kampen.

– Vores retfærdighedssans er krænket meget, efter vi tog to rettidige timeouter inden for de sidste 35 sekunder og ikke fik nogen af dem. Den første på grund af en fejl i softwaren i et computersystem og den anden, fordi dommerne efter vores opfattelse ikke læste reglerne rigtigt, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Herning-Ikast vandt kampen med 26-25, da holdet blev tildelt et straffekast i de sidste sekunder, fordi kampens dommere vurderede, at Jesper Jensen havde taget en uberettiget timeout.

I centrum for dramaet er den elektroniske team timeout-knap (TTO), der udløses ved et tryk og straks skal afgive et lydsignal. Ifølge TV 2 Sport, der transmitterede kampen, var lyden forsinket i tre sekunder, og i mellemtiden mistede Team Esbjerg boldbesiddelsen, så timeouten i forhold til ligareglementet var ulovlig.

– Man bliver ramt, når softwaren ikke fungerer ordentligt. Det er synd for spillere, ledere, klub, tilhængere – og også Herning-Ikast. Det er ikke fair, at de skal have dårlig samvittighed, for de har gjort det rigtige og har vundet en håndboldkamp. Vi kunne også have tabt til Herning-Ikast, uden at der var begået fejl, for det var to top fire-hold, der mødtes, siger Jesper Jensen.

Han har i det hele taget svært ved at udpege skurke ud over langsomt reagerende elektronik, der bør kunne bringes til at fungere. Jesper Jensen og Team Esbjerg har modtaget mange reaktioner og kommentarer via mobil og sociale medier, hvor omstændighederne kritiseres voldsomt.

Lørdag eftermiddag skal Team Esbjerg være mentalt klar til at møde EH Aalborg i Nørresundby nord for Limfjorden. Aalborg har fået en pæn start på sæsonen med tre point og har formået at overvinde tabet af den suveræne topscorer, Laura Damgaard, til Viborg HK. I hendes fravær blomstrer 20-årige Line Berggren Larsen og den nye svenske spiller, Jenny Carlson.

– Aalborg har et fornuftigt forsvar og har gjort det fint hidtil. Klubben har ikke økonomi til at hente landsholdsspillere, men finder unge talenter, der får mulighed for at spille liga. Vi er trætte, men spiller vi op til vores bedste, skal vi kunne vinde i Aalborg. Jeg tror ikke begivenhederne torsdag aften vil sætte det store præg, og jeg tror meget på, at vi rejser os, siger Jesper Jensen.

Truppen er uændret i forhold til de seneste kampe.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod EH Aalborg lørdag den 21. september kl. 15.00 i Nørresundby Idætscenter:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.