Nyt styrkeforhold forud for pokalbrag i Esbjerg

18/09 - 2019

Herning-Ikast Håndbold – tidligere FC Midtjylland – er den klub, Team Esbjerg hyppigst har stået over for i HTH Ligaen og andre turneringer i de seneste sæsoner. Alene i 2019 har de to klubber mødtes syv gange i ligaens grundspil, slutspil og DM-finale samt semifinalen i EHF Cup.

Nu mødes de atter i en yderst vigtig kamp, kvartfinalen i Santander Cup torsdag aften i Blue Water Dokken om en direkte billet til Final4-stævnet mellem jul og nytår.

Team Esbjerg har ryddet bordet og vundet samtlige syv indbyrdes opgør i år, og det er udtryk for en ny magtbalance mellem klubberne. Men nu er det en ny sæson, som Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen vurderer, at midtjyderne er kommet styrket ind i.

– I forhold til det hold, vi mødte i foråret, er Herning-Ikasts trup væsentligt forstærket og bredere. Vi har i tidligere opgør haft held med at trætte dem fysisk, og det har vi ikke mulighed for længere. Derfor må vi angribe kampen anderledes og finde andre måder at spille på, siger Jesper Jensen.

Herning-Ikast har mistet profilen Louise Burgaard til fransk håndbold, men har til gengæld fået norske Stine Skogrand tilbage på højre back-pladsen efter barsel, og i det hele taget er der lagt op til en norsk konfrontation i pokalkvartfinalen. Stregspilleren Vilde Johansen er kommet fra Tertnes, og backen Jeanett Kristiansen er ny fra Vipers Kristiansand.

– Vi holder hovederne oppe ved, at vi møder Herning-Ikast på hjemmebane og har en god statistik. Men ellers anser jeg modstanderne for at have en lille fordel i forhold til, hvad vi har været igennem skadesmæssigt de seneste uger. Jeg tror, publikum kan forvente en spændende og sjov kamp, siger Jesper Jensen.

Det sjove perspektiv ved kampen er at spille sig til Final4, som Team Esbjerg føler, at klubben skal være en fast bestanddel af.

– Lodtrækningen har ikke været med os med Viborg HK i kvartfinalen i forrige sæson og nu Herning-Ikast fra top fire i HTH Ligaen. Men sådan tror jeg også, vores modstander har det, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg må fortsat undvære Estavana Polman og naturligvis langtidsskadede Annette Jensen. Efter Santander Cup venter en udekamp mod EH Aalborg lørdag, inden der er landskampause forud for et program med EHF Champions League oveni i oktober-november.

Team Esbjergs trup til kvartfinale i Santander Cup mod Herning-Ikast Håndbold torsdag den 19. september kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.