Til sidst plejer Team Esbjerg at vinde

14/09 - 2019

I over 40 minutter slæbte ligakampen mellem Team Esbjerg og Aarhus United sig af sted som trafikken i myldretiden mellem Aarhus og Skanderborg. Men så skete der noget:

Team Esbjergs Clara Monti Danielsson busede lidt for hårdt på i en forsvarsaktion mod en Aarhus-spiller, men næppe nok til den udvisning, hun blev straffet med. Den dommerkendelse brugte cheftræner Jesper Jensen som anledning til at hidse sig op, og han blev udstyret med et gult kort. Det havde en effekt på spillerne, og da de strammede sig an, havde de ikke besvær med at lægge afstand og vinde med 29-22.  

De to hændelser 18 minutter før tid tilførte kampen tiltrængt nerve, og Team Esbjerg-spillerne rev sig op i hestehalerne. Indpiskeren Rikke Poulsen kom ind i målet, Kristine Breistøl lod hammeren falde fra ni meter, og Line Jørgensen drev bolden, ofte med en modstander hængende på sig.

Fra 20-19 blev det 26-20, og Aarhus-cheftræner Heine Eriksen tog den anden timeout på otte minutter for at mobilisere sine ellers godt kæmpende tropper til en sidste modoffensiv. Da var kampen for længst afgjort.

-Jeg ved ikke helt, hvad der skete, men det virkede som om, vi gik et gear op og fik trukket fra dem. Vi er få spillere lige nu, og dem, der er ude, har trukket et stort læs. Derfor skal vi finde nye opstillinger. Rut og jeg har ikke spillet sammen ved mange træninger, men jeg synes, det gik fint, og det giver muligheder senere på sæsonen, sagde Line Jørgensen, der ligesom Vilde Ingstad og Rut Jónsdóttir præsterede 100 procents udnyttelse af scoringsforsøgene.

Som i første halvleg indledte Line Jørgensen anden halvleg med at score det første mål og efter et angreb, hvor Team Esbjerg viste det tempo, der var en mangelvare før pausen. Men alligevel lod forløsningen og spillet vente på sig i yderligere nogle minutter, inden favoritterne spillede sig til den fjerde sejr på stribe.

Aarhus hængte indtil de afgørende episoder i anden halvleg fint på, og trods små føringer kunne Team Esbjerg-spillerne hele tiden se Helena Elver, Julie Pontoppidan og Co. i bakspejlet.

Jesper Jensen er altid tilfreds med at vinde, men valgte at placere sejren over det forenede Aarhus-hold i kategorien “god sejr”, og det gav han en forklaring på: 

-Vi fik i anden halvleg vist, at vi kan meget, og at vi er svære at spille imod. Vi ledte i 40 minutter efter noget, der lykkedes, og da vi tog risiko ud af spillet, fandt vi det. Kristine Breistøl spillede en storartet kamp, da hun holdt afstand til modstanderne i sine afslutninger. Hun har i flere kampe vist, at hun vil tage ansvar, og i dag var attituden: Giv mig bolden, sagde Jesper Jensen.

Line Jørgensen var i tankerne fremme ved kvartfinalen i Santander Cup mod Herning-Ikast Håndbold torsdag aften i Blue Water Dokken.

-Mod Herning-Ikast skal vi bare være klar. Vi kan tåle at tabe en ligakamp i en lang sæson, men dette er en af sæsonens vigtigste kampe, sagde Line Jørgensen.

Du kan købe billetter til pokalbraget mod Herning-Ikast torsdag den 19. september kl. 18.30 på www.teamesbjerg.dk. 

Kampen i tal

Team Esbjerg – Aarhus United 29-22 (11-11)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 8, Vilde Ingstad 4, Sanna Solberg 4, Line Jørgensen 3, Marit Malm Frafjord 3, Rut Jónsdóttir 3, Marit Røsberg Jacobsen 2, Clara Monti Danielsson 1 og Sonja Frey 1

Topscorere Aarhus: Cecilie Lundbye 6 og Julie Pontoppidan 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Aarhus: 1

1.772 tilskuere i Blue Water Dokken