Topholdet kæmper stadig for at finde spillerytmen

13/09 - 2019

Efter Herning-Ikast Håndbolds overraskende og store nederlag til Silkeborg-Voel KFUM tirsdag aften er Team Esbjerg eneste hold med maksimumpoint efter tre spillerunder i HTH Ligaen.

Trods indledende modgang med Annette Jensens korsbåndsskade og Estavana Polmans fravær i nogle kampe med andre knæproblemer har indsatsen hidtil rakt til tre sejre. Lørdag eftermiddag skal det følges op mod et af seks hold med fire point, Aarhus United, der var en af de store positive overraskelser og favoritdræbere i seneste sæson.

– Kan vi besejre Aarhus og EH Aalborg, vil det være et drømmescenarie at have maksimumpoint inden landskamppausen, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

De unge aarhusianere imponerede for mindre end et år siden ved at vinde 28-25 i Esbjerg i en kamp, hvor de med tempo og fintestyrke spillede sig til sejren. Holdet har siden mistet blandt andre målvogter Ditte Vind, men har bevaret mange af de stærke navne fra dengang.

– Vi har haft det svært i alle kampe mod Aarhus, der dog ligesom flere andre hold er lidt svagere på dette tidspunkt, indtil de får spillet nye spillere ind. De har grundstammen fra i fjor, men er udfordret af, at de mangler Sofie Flader og Majbritt Toft Hansen i midterforsvaret, siger Jesper Jensen.

Aarhus United har fået tilgang af blandt andre erfarne Mathilde Neesgaard fra TTH og det norske backtalent, Line Ellertsen, der udmærker sig ved at kunne skyde med begge hænder. Indpiskeren Sofie Flader er derimod ude med en skulderskade.

Ikke alt, hvad Team Esbjerg har rørt ved hidtil, har trods tre ligasejre glimtet, og trænerteamet fokuserer især på angrebsspillet.

– Vi må undvære ”Essie” og Annette, som er to rytmespillere, der er gode til at kontrollere kampe. Sonja Frey er udset til at tage en stor del af det ansvar, men det var ikke planlagt til at være så hurtigt, og hun har lige været syg i 14 dage. Vi skal passe lidt på flere spillere lige nu, eksempelvis Kristine Breistøl, der ikke spillede meget på de fire centrale pladser i forsvaret mod TTH Holstebro, fordi vi gerne vil bruge hendes kræfter i angrebet, siger Jesper Jensen.

Elma Halilcevic har været syg og sengeliggende i løbet af ugen og deltog heller ikke i fredagstræningen. Hun er derfor tvivlsom deltager i sæsonens anden hjemmekamp.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod TTH Aarhus United lørdag den 14. september kl. 15.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.