To udramatiske point i Blue Water Dokken

04/09 - 2019

Hvis man bliver dansk mester, når en europæisk finale og tilmed indleder en ny sæson overbevisende med en Super Cup-titel og en sejr over de måske største titelrivaler på udebane, risikerer man at skabe høje forventninger.

Hvis de 1.640 tilskuere havde forventet at blive forkælet af Team Esbjerg i den første hjemmekamp, blev de skuffede. Men målt på et andet parameter fik de, hvad de kom efter, en sikker hjemmesejr på 27-21 over Nykøbing F. Håndbold.

NFH strittede imod de første 10 minutter og havde held med at tackle modstanderne, så de overplacerede, afsluttede svagt eller blot brændte chancerne. Kampen savnede dynamik, og den kom østrigske Sonja Frey ind med. Hun udlignede selv til 4-4, hvorefter Team Esbjerg med Frey som temposætter scorede yderligere fem mål i træk, og så var der reelt ikke meget mere at spille om for det decimerende Nykøbing-hold, der fortsat er ramt af skader og andet fravær.

 -Spændingen blev hurtigt kvalt, og indsatsen var ikke 100 procent. Som hold kunne vi have præsteret mere, men vi vandt en sikker sejr. Vi brændte for meget, det var den store forskel på i dag og for en uge siden. Selv var jeg lidt syg op til kampen, og på den baggrund er jeg tilfreds med min indsats, sagde Sonja Frey efter hjemmedebuten.

Assistenttræner Ana Razdorov var inde på noget af det samme:

-Det var en lidt svær kamp at spille. Vi vandt i Odense og skulle spille den første kamp på hjemmebane mod et halvskadet hold. Vi ville måske mere, end vi burde for at vinde kampen, men fandt ikke rigtig det maksimale spændingsniveau. Hvad de stillet med et stærkere hold, tror jeg, det ville have været anderledes, sagde Ana Razdorov.

I manglen på skytter udefra udgjorde NFH ikke den store trussel mod Team Esbjerg 6-0-forsvar på dagen, og meget af det, der kom forbi, tog en velspillende Rikke Granlund i målet sig af. De to første ligakampe har vist, at klubben har to gode målvogtere.

Estavana Polman sad over med en mindre knæskade, og i hendes fravær fordelte målene sig pænt i hele banens bredde, undtagen Kristine Breistøl, der denne aften ikke kunne ramme målet. Annette Jensen tager prisen for kampens bedste deltaljer med to flotte underhåndsmål helt oppe under taget.  

Hos NFH var den unge hollænder, Dione Housheer, og højrefløjen Pernille Johannsen med fire flotte mål i anden halvleg bedst. Men det rakte langt fra. 

For Team Esbjerg var det to point og videre med forberedelserne til næste kamp ude mod TTH Holstebro mandag aften.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 27-21 (13-7)

Målscorere Team Esbjerg: Sonja Frey 6, Marit Røsberg Jacobsen 5, Sanna Solberg 3, Vilde Ingstad 3, Line Jørgensen 3, Annette Jensen 3, Rut Jónsdóttir 2, Clara Monti Danielsson 1 og Marit Malm Frafjord 1.

Topscorer Nykøbing: Dione Housheer 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Nykøbing: 1

1.640 tilskuere i Blue Water Dokken