Jesper Jensen: Glem seneste kamp mod Nykøbing

03/09 - 2019

Det ligger lige til højrehånden at slå Nykøbing F. Håndbold på hjemmebane efter 11-målssejren i Super Cup i Næstved for en uge siden. Team Esbjerg er udsat for et tidligt forventningspres oven på den nærmest perfekte sæsonstart med pokalsejr over Randers HK, Super-Cup-titlen i Næstved og premieresejren over Odense Håndbold i HTH Ligaen.

– Det eneste faremoment, der er ved kampen i Blue Water Dokken onsdag aften er, at omverdenen forventer en sikker sejr til Team Esbjerg. Internt er vi helt bevidst om modstandernes styrke. NFH har flere procenter at hente i forhold til Super Cup-kampen og har hentet selvtillid ved at slå det nærmeste, holdet kommer lokalrivaler, København Håndbold, i ligapremieren. Det hører dog også med, at vi har vundet i Odense, så vi fraskriver os ikke favoritrollen, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Nykøbing var længe bagud mod København, der havde playmaker Mia Rej tilbage i en altdominerende rolle med 15 scoringer, men formåede med fight og energi at vinde 28-26. Kristina ”Mulle” Kristiansen og den hollandske teenager med det gode venstrehåndsskud, Dione Housheer, viste stigende formkurve, og hvis Angelica Wallén også er med efter en lægskade, bliver styrkeforholdet i Esbjerg et andet end otte dage tidligere.

– Mit hovedbudskab til spillerne er, at vi skal tage de gode momenter fra den første kamp med, men ellers glemme den og forvente, at Nykøbing kommer med noget andet. Der bliver sikkert syv mod seksspil og så noget nyt. Noget skal Jakob Larsen finde på, siger Jesper Jensen.

Største bekymring i Esbjerg-lejren forud for kampen er, at Estavana Polman er tvivlsom, efter hun i begyndelsen af anden halvleg i Odense fik et tryk på et ledbånd i højre knæ og måtte udgå. Knæet er ømt, men er ikke i den store fare for at være uvirksomt i længere tid.

Kampen i Blue Water Dokken er den første siden den første DM-finale mod Herning-Ikast Håndbold i maj, og både spillerne og trænerteamet glæder sig til gensynet med hjemmepublikummet.

– Det er fedt, at vi indleder sæsonen på hjemmebane mod klubben med den flotteste opbakning fra fans til udekampe, og derfor håber jeg, at vi også selv kan trække rigtig mange tilskuere i hallen. Jeg tror, vi kommer til at skyde sæsonen i gang med et brag i Esbjerg, siger Jesper Jensen.

Bortset fra usikkerheden om Polman er truppen uforandret.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Nykøbing F. Håndbold onsdag den 4. september kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Sonja Frey, Annette Jensen, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.