Tidlig styrkeprøve mellem to af DM-favoritterne

30/08 - 2019

På sommerens sidste dag mødes Odense Håndbold og Team Esbjerg i, hvad der næppe endnu kan betegnes et håndboldbrag, men som alligevel vil give den første indikation af, hvordan styrkeforholdet mellem to af klubberne i toppen af dansk kvindehåndbold bliver i den nye sæson.

– Det er den første af 26 kampe i grundspillet, men vi ved, at Odense bliver en af de store konkurrenter, og derfor gælder premierekampen mere end to point. I fjor vandt vi en kamp færre end dem i grundspillet, og det kan blive lørdag, vi vinder den. Det er svært at vurdere kampens betydning for sæsonen på forhånd, og for os er det vigtigste at finde ud af, hvor langt vi er nået, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Hans mavefornemmelse er god. Han var mere i tvivl i fjor, da der blev udskiftet betydeligt flere spillere i truppen. Denne gang har kontinuiteten med kun to nye spillere og spillernes seriøsitet med sommertræningen lettet forberedelserne, så træningen har kunnet koncentreres om spillet. Det har også haft betydning for, at truppen er uden skader. Det spiller.

– Jeg har svært ved at vurdere Odenses styrke lige nu. To af de nye spillere, Nycke Groot og Nathalie Hagman, har vel endnu ikke fået sat det præg, de kommer til senere i sæsonen, og Odense har i det hele taget større muligheder for at blive bedre, end vi har. I forhold til forbedringspotentialet skal vi helst slå dem nu, siger Jesper Jensen.

Fysikken er altid en faktor, når man møder Odense, og trods højrebacken Mette Tranborgs fortsatte fravær er det uforandret. Det billede bliver Nycke Groot også en del af, når hun kommer i form efter sine akillesseneproblemer.

– Det gælder om at tænke og spille uden om fysikken. Vi har ikke den samme topfysik som Odense, men kan måske holde længere i 60 minutter med de udskiftningsmuligheder, vi har, siger Jesper Jensen.

Odense Håndbold har mest at revanchere efter en sæson, der endte med bronzemedaljer, en tabt finale i Santander Final4 og en opmuntrende kvartfinaleplads i EHF Champions League. Team Esbjerg kommer til Odense som dansk mester og sølvvinder i EHF Cup.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Odense Håndbold lørdag den 31. august kl. 16.10 i Odense Idrætshal:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Sonja Frey, Annette Jensen, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.