Superstart på en ny håndboldsæson

27/08 - 2019

Team Esbjerg havde ikke besvær med at sikre sig den nye sæsons første titel med en pokal og en check på 75.000 kr.

Nykøbing F. Håndbold var i Arena Næstved ikke i en forfatning, hvor holdet kunne true de danske mestre, og kampen udviklede sig til en ren ekspeditionssag for et overlegent Team Esbjerg-hold, der vandt 33-22 i Super Cup.

Fra begyndelsen af kampen havde favoritterne ikke problemer med at spille sig igennem til kæmpechancer, men efter en løfterig start med højt tempo og hurtige scoringer fra begge hold kom der grus i begge angrebsmaskiner.

Flere Team Esbjerg-spillere var uvenner med stolper og det tomme mål, Nykøbing-cheftræner Jakob Larsen hurtigt efterlod med sit foretrukne våben, syv mod seks-spillet.

Team Esbjerg indledte med Annette Jensen som en kløgtig spilstyrer og en veloplagt Line Jørgensen med sikre hænder. Holdene fulgtes pænt ad, og da NFH tog en timeout bagud 6-7 midt i halvlegen, skulle den vise sig at give størst udbytte for modstanderne. Team Esbjerg trak sig tilbage i et 6-0-forsvar, der blev et godt værn mod det numeriske overtal.

NFH-fejlene tog til, og Team Esbjerg trak fra til 11-7 og pauseføringen 15-9. I mellemtiden havde Marit Malm Frafjord modtaget sin anden udvisning, der fulgte lige efter, at cheftræner Jesper Jensen blev vist et gult kort for øjensynligt at vifte for meget med armene efter dommernes smag.

-Nykøbing har i forvejen en lidt smallere trup end vores, og når de så mangler to-tre spillere, bliver det svært at overleve i 60 minutter. Kampen blev spillet i noget nær 40 graders varme, og det var et spørgsmål om tid, før de knækkede. Det ærgrer mig, at vi lavede nogle af de samme fejl som i pokalkampen i Randers, og det var koncentrationssvigt at skyde forbi et tomt mål. Angrebsmæssigt var der ellers gode takter, når vi slap bolden på de rigtige tidspunkter. Til sidst var det bare på en billig baggrund, sagde Jesper Jensen.

En lettere skadet Sonja Frey, der før pausen havde fejret sin entré med at spille Marit Malm Frafjord fri til scoring, var med fra anden halvlegs begyndelse og gav prøver på tempoet og skudkraften med tre mål.

Netop skudkraft havde NFH næsten ingenting af i barslende Johanna Westbergs fravær, og da Angelica Wallén også var ude, var der ikke meget at gøre godt med i bagkæden. 19-årige Dione Housheer var mest inde for at eksekvere straffekast.

Rikke Poulsen stod i målet i det meste af kampen og spillede fint. Det gjorde Team Esbjerg også som helhed, og kampen indikerede, at holdet har mange spilvarianter med Frey, Polman, Jensen og Jónsdóttir som skiftende omdrejningspunkter i angrebet.

Næste opgave er ligapremieren mod Odense Håndbold i Odense Idrætshal lørdag eftermiddag. Det ligner en alvorligere udfordring.

-Den kamp bliver noget helt andet. Vi skal lave i hvert fald to-tre afleveringer flere i hvert angreb for at spille os igennem Odenses forsvar, sagde Jesper Jensen.

Herning-Ikast i Santander Cup 

Efter Super Cup blev der trukket lod til kvartfinalerne i Santander Cup, hvor Team Esbjerg trak hjemmebane mod finalemodstanderen fra DM-kampene, Herning-Ikast Håndbold.

-Randers var en af de to værste, vi kunne trække i forrige runde, og Herning-Ikast var en af de to værste, vi kunne trække i kvartfinalen. Jeg synes, de og Odense ser stærke ud. Spillemæssigt er de vel på niveau med os, og heldigvis har vi trukket hjemmebane, sagde Jesper Jensen.

Kampen i tal:

Nykøbing F. Håndbold – Team Esbjerg 22-33 (9-15)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 5, Annette Jensen 4, Marit Malm Frafjord 4, Line Jørgensen 3, Vilde Ingstad 3, Estavana Polman 3, Kristine Breistøl 3, Elma Halilcevic 3, Sonja Frey 3, Clara Monti Danielsson 1 og Rut Jónsdóttir 1.

Topscorer NFH: Lærke Nolsøe 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

NFH: 1