Frafjord viste klassen, da sammenbruddet truede

22/08 - 2019

Team Esbjerg er klar til kvartfinalen i Santander Cup, men det skete efter en kamp mod Randers HK, hvor der var store udsving undervejs.

Efter at have ført 8-6 overlod Team Esbjerg initiativet til hjemmeholdet, der anført af Mai Kragballe kvitterede ved at bringe sig foran 12-10 ved pausen.

Randers bevarede initiativet i begyndelsen af anden halvleg, da Kragballe og den norske venstrehåndsskytte, Celine Sivertsen, med to mål bragte holdet foran med 15-10 på lidt over to minutter.

Et uventet sammenbrud truede, da Vilde Ingstad efter godt fem minutters spil fik direkte rødt kort for at tackle en modspiller for voldsomt.

Men så var det, at hendes afløser på stregen, Marit Malm Frafjord, spillede hele sin enorme rutine ud og scorede fire mål på godt seks minutter og lidt senere et femte mål, som bragte Team Esbjerg i vinderposition med 22-19. Da hun måtte have en pause, vikarierede Annette Jensen på stregen, fordi alternativet, Clara Monti Danielsson, blev sparet efter et slag i hovedet i første halvleg.

Hos det efterhånden desillusionerede hjemmehold var det 19-årige fløjtalent, Line Hougaard, med en serie fine mål næsten ene om at stritte imod favoritsejren. U20-landsholdsspilleren scorede ligesom 14 år ældre Frafjord fem mål efter pausen, et af dem til 21-23 på et tidspunkt, da der stadig kunne være skabt spænding om udfaldet.

Marit Røsberg Jacobsens scoring på straffekast til 24-21 med godt tre minutter tilbage strammede rebet om Randers-spillerne, og en godt skydende Kristine Breistøls efterfølgende scoring var dødsstødet. Med til at vende slaget i anden halvleg var en stærk Rikke Granlund, der i pausen afløste Rikke Poulsen, som ikke havde stået dårligt. På aftenen var nordmanden bare bedst i målet.

– Det vigtigste var, at vi vandt kampen efter at have været bagud 15-10. Vi stod sammen som hold og gik ikke i panik. Vi brændte alt for mange chancer i kampens første 16 minutter, og mod slutningen af halvlegen fik vi ikke lagt samme tryk. I pausen aftalte vi, at nu skulle vi have ro på, og så var vi pludselig bagud med fem mål. Heldigvis havde vi Frafjord. Udefra undrede folk sig over hendes høje niveau, men vi omkring holdet ved, at hun er mindst på højde med de andre stregspillere angrebsmæssigt, og hun vil også få spilletid i angrebet i sæsonen, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Lodtrækningen til kvartfinalen vises direkte på TV 2 Sport i forbindelse med Super Cup på tirsdag i Næstved, hvor Team Esbjerg møder Nykøbing F. Håndbold.