Turneringssejr med plads til forbedringer

18/08 - 2019

Team Esbjerg fik resultattavlen fuld ved også at vinde den tredje kamp i Naturens Rige Cup i to vestjyske håndboldhaller. I finalen i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i Skjern blev København Håndbold besejret 28-24 efter en lige første halvleg og med Team Esbjerg som det bedste hold efter pausen.

Marit Røsberg Jacobsen blev kampens store spiller med ni mål, heraf et par straffekast, men mange spillere bød sig til med scoringer, og truppens bredde synes i en skadesfri tilstand at være på plads.

– Røsberg har vist god form i alle forberedelserne, men ellers har vi set lidt på skift, at mange spillere har noget at byde ind med. Som træner er det lidt et luksusproblem at holde alle i gang, og jeg er glad for, at der komme Champions League med mange kampe i oktober, sagde cheftræner Jesper Jensen efter finasejren.

Hans tanker er allerede fremme ved udekampen i Santander Cup mod Randers HK torsdag aften. Ikke mange af hans spillere fik mere end et kvarters spilletid mod København, og derfor har ingen lidt overlast trods et tæt kampprogram i turneringen, der har haft flere navne og i mange år var kendt som KFUM-mesterskaberne, en træningsturnering på højt niveau. Team Esbjerg slog på vejen til finalen Japans landshold og CSKA Moskva.

– Vi er bevidste om, at der skal mere til, end hvad vi præsterede i denne turnering. Præstationen mod Moskva var den bedste, og jeg tror, spillerne var lidt trætte i dag. Topniveauet er der, men der er huller undervejs, både fordi der mangler lidt fokus, og fordi vi i sådanne kampe skifter rigeligt ud undervejs. Lige nu føler jeg mig mest usikker på angrebet, mens forsvaret nok skal komme, men det er helt normalt på dette tidlige tidspunkt, sagde Jesper Jensen.

Og så er det jo altid sjovest at vinde.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 28-24 (15-14)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 9, Annette Jensen 4, Estavana Polman 4, line Jørgensen 3, Sonja Frey 2, Vilde Ingstad 2, Marit Malm Frafjord 1, Kristine Breistøl 1, Elma Halilcevic 1 og Sanna Solberg 1.