Team Esbjerg klar til mestermøde efter sikker sejr over Moskva

17/08 - 2019

Team Esbjerg vandt også den anden kamp mod en udenlandsk modstander i Naturens Rige Cup, da den falmede storhed, CSKA Moskva, blev besejret med 31-24. Tidligere blev Japans landshold besejret 30-29. Dermed er holdet klar til søndagens finale, hvor København Håndbold venter.

Estavana Polman vendte tilbage efter mindre knæproblemer, og hun behøvede mindre end en halvleg til at vise, at hun er på det velkendte, høje niveau og med stor spillelyst. Hun scorede syv mål, inden hun blev skånet. Flere andre spillere fra den formodede startopstilling fik også stærkt reduceret spilletid, uden at sejren over esbjergensiske Jan Leslies hold på noget tidspunkt kom i fare.

CSKA har lanceret en ambitiøs strategi, der skal bringe klubben tilbage til toppen af russisk håndbold og med et mesterskab i sæson to. Formatet rækker endnu ikke til at true de danske mestre.

Team Esbjerg havde mulighed for at afprøve flere opstillinger i både angreb og forsvar, og Sonja Frey blev prøvet på den fremskudte position i 5-1-forsvaret. Forsvarsspillet lykkedes så godt, at det ledte til et pænt antal kontrascoringer, ofte med de to norske fløje, Solberg og Røsberg, som afsluttere.

At dømme efter sejrscifrene i København Håndbolds kamp mod bundesligaholdet Buxtehuder SV bliver søndagens finale en vanskeligere opgave. 43-24 vandt københavnerne med stregen Maria Lykkegaard og fløjveteranen Louise Føns som topscorere med hver otte mål. Playmakeren Mia Rej, der var ude næsten hele seneste sæson, viste noget af sit gamle, dynamiske jeg og scorede fire mål. De tidligere mestre har mistet en stribe profiler og satser i fremtiden mere på unge, talentfulde spillere.

– Vi kommer ikke til at fokusere så meget på København, men vil primært finde detaljer i vores eget spil, som vi kan forbedre frem mod torsdagens supervigtige pokalkamp mod Randers. Især forsvarsspillet skal vi lige have justeret lidt ind på. I første halvleg var der lidt for mange små personlige fejl. De kollektive aftaler er mere eller mindre på plads, men spillerne skal lige vænne sig til hinandens bevægelser igen efter ferien, sagde cheftræner Jesper Jensen, der delte Københavns glæde over, at Mia Rej er tilbage på håndboldbanen.

Foruden Estavana Polmans vellykkede comeback efter ni dages pause glædede han sig over, at Kristine Breistøls afslutningskompetencer fra distancen kom til deres ret mod et mere traditionelt dækkende russisk forsvar, der gav plads til langskud. Når forsvaret endelig stødte frem til hende, udnyttede medspillerne de huller, det efterlod, til at bryde igennem til scoringer.

Finalen spilles søndag kl. 15.00 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i Skjern.