Mestre med samme stamme og spændende fornyelse

16/07 - 2019

Jublen oven på Team Esbjergs andet danske mesterskab er klinget af, og hverdagen melder sig forud for en ny, jomfruelig sæson, når truppen torsdag kl. 10.00 møder til første arbejdsdag – let træning, løb og teambuilding med løsning af opgaver.

Fire spillere har forladt klubben, to er kommet til, østrigske Sonja Frey og målvogter Rikke Poulsen, og så blev Rut Jónsdóttir genfødt som spiller efter graviditet, barsel og skader i hovedparten af de to første sæsoner i klubben.

– Vi har ikke skiftet så meget ud i truppen, og derfor gælder det om at finpudse det spilkoncept, vi havde succes med i seneste sæson. Sonja Frey spiller som playmaker på en anden måde end Kristina Liscevic, og vi får en ekstra dimension ved at kunne skifte Line Jørgensen med Rut i løbet af kampene. Vi har stort set samme basisformation, som vi skal have Frey spillet ind i. Vi forventer, at hun med sin måde at tænke håndbold på kan bidrage og tage os et niveau længere spillemæssigt, blandt andet ved at gøre stregspillerne endnu dygtigere, siger cheftræner Jesper Jensen.

Spillerne har haft lektier for i form af et fysisk program, de har skullet gennemføre i ferien, og Jesper Jensen forventer, at de har haft masser af energi til at komme i god form inden træningsstarten. Den fysiske tilstand afgør, hvordan fordelingen mellem fysik og spil bliver i de første uger.

Allerede i anden uge af forberedelserne er de danske og norske landsholdsspillere med klubbernes tilladelse ekstraordinært til landsholdssamling. Annette Jensen får comeback i den danske trup, og hos Norge er Vilde Ingstad, Sanna Solberg, Marit Røsberg Jacobsen og Kristine Breistøl indkaldt.

Med mindre end fire uger efter landsholdslejren til at forberede truppen til den første betydende kamp, udekampen i Santander Cup mod Randers HK 22. august, priser Jesper Jensen sig lykkelig for, at truppen er noget nær intakt.

Ny er derimod assistenttræner Ana Razdorov, der afløser Mette Melgaard, og Jesper Jensen ser frem til samarbejdet.

– Jeg er sikker på, at Ana vil tilføre kvindelig forståelse og empati, hvad vi meget har søgt efter, men hun er ikke blot hentet til klubben som den ultimative pædagog. Hun kommer med passion, power og personlighed – født i Serbien – og kommer for første gang som træner til at stå over for spillere, der også har spillet i verdenstoppen, siger Jesper Jensen.