Ana Razdorov ny assistenttræner i Team Esbjerg

05/07 - 2019

Team Esbjerg har ansat Ana Razdorov-Lyø som ny assistenttræner og dermed nærmeste medarbejder for cheftræner Jesper Jensen. Den 46-årige serbiskfødte håndboldprofil, der har spillererfaring på topniveau i Eksjugoslavien, Holland og Danmark og siden er gået trænervejen, har underskrevet en toårig kontrakt gældende til 30. juni 2021.
Ana Razdorov har seneste sæson været cheftræner i Fredericia HK i 1. division og har ved siden af undervist på Haarby Efterskole. Hun afsluttede i denne uge uddannelsen til diplomtræner, den næsthøjeste træneruddannelse, der giver adgang til at virke på liganiveau.
– Jeg får samme rolle i Team Esbjerg som min forgænger, Mette Melgaard, og vil være meget med omkring spillerne, selvfølgelig på min egen måde, når vi lærer hinanden at kende. Jeg har spillet på topplan som playmaker og er god til at læse spillet, men jeg forventer også at lære meget af Jesper. Mit indtryk er, at jeg kommer til en meget professionel klub, hvor alle kender deres rolle, og hvor man fungerer som en familie. Man vil gerne have, at alle har det godt. Der er god kontakt til sponsorer, bestyrelsen er synlig, og alt foregår meget nede på jorden, siger Ana Razdorov.
Efter en karriere i sit hjemland med to jugoslaviske mesterskaber og flere pokaltitler samt en sæson i Vasas Budapest kom Ana Razdorov i 1997 til Holland, hvor hun blev en del af den hollandske satsning på kvindehåndbold og hurtigt blev statsborger. På fem år nåede hun i ca. 85 landskampe at spille to VM-slutrunder og et EM, ligesom hun spillede Champions League for VOC Amsterdam.
I 2002 fortsatte Ana Razdorov karrieren i Danmark, først i Odense hf, som rykkede op i Dameligaen i hendes første sæson i klubben, og hun var ligatopscorer, da klubben gik konkurs. Herefter fortsatte karrieren i GOG, Kolding IF, SK Aarhus og en kort periode i Slagelse FH i 1. division.
Trænerkarrieren blev indledt i 2010 i SUS-Ullerslev, som hun førte fra Fynsserien til 2. division. I de følgende år havde hun trænerjob på både ungdoms- og seniorniveau samt i Fyns Håndbold Forbund. Hun er i sin tid uddannet i idræt på Beograds Idrætsuniversitet og er i Danmark læreruddannet fra UC Lillebælt i 2016. Hun har i tiden i Danmark både undervist og haft job inden for salg ved siden af sine hverv i inden for håndbold.
Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen, er meget tilfreds med, at teamet omkring eliteholdet med ansættelsen af Ana Rozdorov nu er på plads, få uger før forberedelserne til den nye sæson indledes.

– Vi har undersøgt markedet meget grundigt for at finde den rette profil til jobbet som assistenttræner i Team Esbjerg, men efter vort første møde med Ana Razdorov var vi i den sportslige sektor med Jesper Jensen i spidsen ikke i tvivl om, at vi havde fundet den rette person. Vi får en assistenttræner, som selv har spillet på højt niveau, og som vil kunne supplere Jesper på fornemmeste vis. Vi glæder os virkelig til at byde Ana velkommen og til at samarbejde med hende de kommende år, siger Bjarne Pedersen.
Ana Razdorov er gift med den tidligere landsholdsspiller i volleyball og beachvolleyball, Peter Lyø, der fortsat er særdeles aktiv inden for volleyballsporten og ved siden af er lærer på Idrætshøjskolen i Sønderborg. Parret har tre børn og bor i Odense.
– Team Esbjerg har gode træningstider, og for første gang i flere år får jeg nu aftener hjemme med mand og børn, siger Ana Razdorov-Lyø.