Lykkeåret 2019 - de andre tophold faldt på stribe

22/05 - 2019

35 kampe i 2019 – 31 sejre, to uafgjorte og to nederlag. Selv om den ene sejr er en pokalkamp mod Rækker Mølle, fremstår Team Esbjergs serie mod danske og europæiske hold som noget af det ypperste, et dansk hold sammenhængende har præsteret.

– Vi har haft en fantastisk halvsæson, selv om kampprogrammet har været enormt presset. Vi har haft brug for at spille så mange kampe, fordi vi har så mange dygtige spillere. “Essie” har været outstanding, enestående, efter jul, og så er andre spillere poppet op på skift og har præsteret. Internt er kulturen meget stærk, spillerne glæder sig på hinandens vegne, under hinanden succesen, og selv om ingen er glade for at sidde på bænken, accepterer de det. De ved, at det bliver deres tur, sagde cheftræner Jesper Jensen i sin opsummering af guldsæsonen.

Badet i champagne og øl var han i stand til at være nøgtern inden badet og hjemturen til nattefesten i Skolegade i Esbjerg. Ligesom de fleste andre med håndboldforstand havde han Odense Håndbold med de dyrt indkøbte stjerner som forhåndsfavorit til at vinde mesterskabet, og fynboerne satte i månedsvis ikke et point til. Så kom København Håndbold til Esbjerg i november og vandt med ni mål efter tidligere at have slået Team Esbjerg to gange inden for få dage i Super Cup og sæsonpremiere i hovedstaden. Men begge overmagter blev nedkæmpet, Nykøbing F. Håndbold gik i stå, og i stedet kom Herning-Ikast bagfra og kæmpede sig i DM-finalen.

– Vi skulle faktisk kunne spille uden nerver i dag, for det værste, der kunne ske, var endnu en finalekamp på hjemmebane med over 3.000 tilskuere på lørdag. Men der er lagt et pres på os fra omverdenen, som ikke havde været nødvendigt. Nu skulle vi bare vinde igen over Herning-Ikast. Det har været et ekstremt hårdt tryk. Kampen blev afviklet, som vi gerne ville have det, Sandra stod godt, og havde vi ikke smidt femmålsføringen, ville alle sige, at det var flot, at vi kørte den hjem fra spids, sagde Jesper Jensen.

Han må tage afsked med sin kompetente væbner, Mette Melgaard, efter sæsonafslutningen, fordi hun har valgt at prioritere sit liv med familie og job anderledes. Sammen har trænerteamet fundet løsninger i vanskelige faser af mange kampe i denne sæson, for slet ikke at tale om i fjor, da skaderne væltede ned over truppen. I denne sæson har andre tophold været værre ramt, og det spillerum skulle man ikke give Team Esbjerg. Det var guld værd.