Det europæiske slag blev tabt - nu gælder det DM-finalen

11/05 - 2019

Den lille ungarske provinsby, Siófok, er i ekstase, efter byens heltinder på håndboldbanen lørdag aften hjemførte klubbens første europæiske titel. Med 26-21 over Team Esbjerg viste Tor Odvar Moens multinationale tropper sig for stærke, og det danske bud på en titel nåede ikke i 120 minutter i nærheden af det niveau, der ellers har kendetegnet holdet i hele 2019.

Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen fastholdt efter kampen over for DR Sporten, at han var tilfreds med spillernes indsats.

– Men vi var ikke kyniske nok. Vi havde chancer nok til at holde os inde i kampen. Bagud med fire mål ved pausen var vi nødt til at tage nogle chancer, vi lavede nogle fejl og blev frustrerede i en periode. Men vi må også anerkende, at Siófok er et godt hold, sagde Jesper Jensen efter det tabte slag i den kogende hal.

Team Esbjerg kom udmærket fra start med Estavana Polman som den store drivkraft og afslutter. Holdet førte 3-1 på tre Polman-mål, inden Siófok fik samlet sig og bragte sig foran 6-4. Et par fine kontramål af Marit Røsberg Jacobsen og Polmans femte mål til 7-7 holdt midlertidigt udeholdet inde i kampen. Men Silje Solberg var stærkere end Sandra Toft i målet, og Siófoks bagkæde med Andrea Kobetic, Estelle Nze Minko og Mireya Gonzalez var klart stærkere end Team Esbjergs. Fejlraten steg, og Siófok trak fra til en føring på 14-9, der blev nedbragt med et enkelt mål inden pausen.

Jesper Jensen havde i pausen en lang dialog med den østrigske delegerede, Edeltraut Berthold, og den har utvivlsomt omhandlet det tjekkiske dommerpar, der ikke var Team Esbjerg venligt stemt.

Rikke Granlund afløste Sandra Toft i målet efter pausen og begyndte stærkt med flere redninger, heriblandt to reddede straffekast fra Simone Böhme og Kobetic. Men i angrebet fandt Team Esbjerg for anden kamp i træk ikke nøglen til at låse den ungarske defensiv omkring Kobetic og rumænske Perianu op. Der blev forsøgt meget, blandt andet syv mod seks med tre stregspillere, men Siófok fandt hele tiden modtræk og var individuelt stærkere end Team Esbjerg. Også den franske fløj, Camille Aoustin, brillerede med springkraft og sikre afslutninger.

Siófok havde midt i anden halvleg opbygget en føring på 22-14, da Jesper Jensen tog en timeout, hvor nederlaget stod mejslet i ansigterne på hans spillere. De havde æren af at slutte kampen bedst, men langt fra nok til at vinde det samlede slag.

Sandra Toft vendte tilbage i målet mod kampens slutning, og det lykkedes at få stabiliseret forsvaret, blandt andet ved, at Kristina Liscevic gik frem til den franske strateg, Estelle Nze Minko. “Kiki” ville frygtelig meget, prægede spillet og scorede en stribe mål, men eksponerede også sin og medspillernes manglende evne til at holde hovederne kolde i den oppiskede atmosfære. Flere gange smed hun umotiveret bolde lige i hænderne på modspillere.

Mod kampens slutning satte Siófok-cheftræner Moen rumænske Dedu ind i målet, og hun viste sig lige så stærk som Solberg, der denne gang vandt søsterduellen mod søster Sanna stort. Samme styrkeforhold prægede bagkæderne. Estavana Polman begyndte stærkt, men faldt i niveau. De øvrige bagspillere og flere på andre positioner skuffede, da en stor titel stod på spil. Marit Røsberg Jacobsen var en hæderlig undtagelse.

– Vi var ikke i nærheden af at vinde. Det var for sent, vi fik gang i at score mål, og så vinder man ikke håndboldkampe. Vi har vundet mange kampe i 2019, men i dag forsvandt roen og selvtilliden, sagde Sandra Toft.

Hun vendte blikket frem mod den kommende weekends første DM-finale mod Herning-Ikast Håndbold. Du kan købe billetter til kampen lørdag kl. 16.00 i Blue Water Dokken på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Siófok KC – Team Esbjerg 26-21 (14-10)
Siófok vinder EHF Cup-finalen med sammenlagt 47-42

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 6, Kristina Liscevic 6, Marit Røsberg Jacobsen 5, Sanna Solberg 2, Line Jørgensen 1 og Clara Monti Danielsson 1.
Topscorere Siófok: Estelle Nze Minko 7 og Andrea Kobetic 6.

Udvisninger:
Team Esbjerg: 4
Siófok: 4

1.200 tilskuere i Kiss Szilárd Sportcsarnok.