Trykket fra kollektivet skal nedbryde Siófoks stjerner

04/05 - 2019

En finale i en europæisk turnering er både en stor håndboldbegivenhed og en kamp med mange ukendte faktorer. Stemningen, dommerne og mødet med en anden håndboldkultur kan spille ind, og sådan er det også, når Team Esbjerg søndag eftermiddag møder den ungarske provinsklub, Siófok KC, i den første slutkamp i denne sæsons EHF Cup.

Siófok blev overtaget af byggematadoren János Fodor midt i 00’erne og rykkede op i den bedste liga, Nemzeti Bajnokság, i 2009 på afbud. Siden har holdet etableret sig i feltet bag de to dominerende klubber, Györ og FTC (Ferencvaros).

– Vi ved, at Siófok har mange stærke individualister. Det har vi også, men vi vil forsøge at slå dem på kollektivet. Vi vil spille kampen med et stort fysisk tryk og et højt stressniveau. Min vurdering er, at vi har bedre spillere at sætte på banen i løbet af kampen, end de har, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Med individualister hentyder han især til den kroatiske veteran, Andrea Kobetic, og franske Estelle Nze Minko, begge landsholdsspillere og i besiddelse af en skudkraft, der kan afgøre kampe. Det samme kan målvogterduoen, rumænske Dedu og norske Silje Solberg. Læg mærke til, at profilerne er fra fire forskellige nationer, og der er flere spillere og nationer at tage af i truppen ledet af en norsk trænerduo.

Norske Tor Odvar Moen var i spidsen for Larvik HK i den norske klubs altdominerende storhedstid, og man skal formentlig søge mod nord for at finde en serie, der overmatcher Team Esbjergs resultater i dansk og europæisk klubhåndbold regnet fra den næstsidste dag i 2018. Af 32 kampe er 30 vundet, en er endt uafgjort mod Storhamar, og en er tabt med et mål til Viborg. De to pointtab ærgrer fortsat cheftræner Jesper Jensen, for de var unødvendige.

– Vi er tæt på at have præsteret en enestående serie, og det er sikkert en periode, man som træner ikke får mulighed for at prøve igen. Det er sjældent, at man i en tid med mange europæiske kampe heller ikke taber. Men der er ingen grund til, at serien ikke skal kunne fortsætte, siger Jesper Jensen.

Det siges, at Siófok har set mange timers video af Team Esbjerg, og det kan have gjort dem taktisk rundtossede. Det danske hold har så mange måder at spille på, senest med Kristina Liscevic flagrende foran forsvaret og op til tre stregspillere i angrebet, at det er svært at lægge en strategi. I den sidste ende er det dog målene, der tæller i en finale over to kampe.

– Vi skal begynde med at vinde søndag, og så må vi se, hvilke muligheder der åbner sig i løbet af kampen. Jeg tror, vi kan få en sejr med cifre, som vi også kan bruge til noget i Siófok, der uden sammenligning bliver den sværeste udebane, vi har prøvet, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup er uforandret i forhold til de seneste mange kampe.

Team Esbjergs trup til finalen i EHF Cup, første kamp, mod Siófok KC søndag den 5. maj kl. 15.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg, Elma Halilcevic og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Line Jørgensen og Rut Jónsdóttir.