Team Esbjerg et point fra finalen efter første sejr over København

27/04 - 2019

Team Esbjerg havde serveretten med hjemmebane i det første semifinaleopgør, og holdet udnyttede den med den første sejr over København Håndbold i denne sæson. 30-25-sejren blev kæmpet hjem i en stærk anden halvleg, hvor både målvogter Sandra Toft og flere markspillere løftede niveauet og tvang presset over på københavnske skuldre inden den anden semifinale på Frederiksberg onsdag.

– Da vi kom bagud 0-3, sad de tre nederlag i tre kampe mod København i denne sæson i os alle, men det er heldigvis væk nu, selv om vi stadig kan tabe til dem. Vi fik gang i angrebsspillet i anden halvleg, og vores returløb var enormt godt, hvilket fik stor betydning for kampen, sagde en lettet og lykkelig cheftræner Jesper Jensen.

København-cheftræner Claus Mogensen havde held til at forvirre Team Esbjerg-forsvaret i kampens indledning, da terrieren Louise Føns blev sendt ind fra fløjen for at jage kiler ind i modstandernes defensiv, og flere andre spillere indtog uvante positioner. Kelly Dulfer udnyttede den indledende disruption, og senere var det især venstrehåndsskytten Anne Cecilie de la Cour, der truede. Det varede næsten 24 minutter, før Line Jørgensen kunne udligne til 11-11, og Marit Røsberg Jacobsen skaffe den første føring i angrebet efter.

Johanna Bundsen vandt før pausen målvogterduellen over Sandra Toft, der ganske vist tog to straffekast, men også spildte to københavnske afslutninger ind i målet.

Team Esbjerg-målvogteren løftede niveauet i anden halvleg, og det samme gjorde både den øvrige defensiv og offensiven. Sanna Solberg skabte hul med et lob til 22-19, og Vilde Ingstad var nærmest mål i banken i den kamp og øgede til 23-19. Ved 24-19 lagde Claus Mogensen timeoutkortet for anden gang på fire minutter, men da var toget kørt. Trænerkollega Jesper Jensens timeout få minutter senere var på en anden baggrund, for da førte Team Esbjerg afgørende med 27-20.

Estavana Polman, der brugte 14 forsøg til fem mål, men derudover leverede nærmest uhørte otte assists, blev mandsopdækket af landskvinden Larissa Nusser de sidste 12 minutter, men så tog andre over. Vilde Ingstad og Marit Røsberg Jacobsen scorede syv og seks mål og spildte blot et forsøg hver. Til gengæld blev der ikke truet meget fra backpositionerne, og Kristina Liscevic spildte en del bolde. Med fire mål og fem assists var serberen dog som vanlig yderst synlig i både afslutninger og spilopbygning.

– Jeg er helt oppe at køre nu, så giv mig lige en halv time, inden jeg har overblik over kampen, sagde HTH Ligaens mest scorede stregspiller, Vilde Ingstad, der dog fortsatte:

– Det er en vældig god følelse at vinde den kamp. Men vi ved, at der er en eller to kampe endnu inden finalen, og jobbet er langt fra færdigt. Vi viste igen, at vi er gode til at omstille os, og vi fik styr på forsvaret. Jeg tror 100 procent på, at vi kan tage til København og vinde, sagde Vilde Ingstad.

Cheftræner Jesper Jensen bereder sig på, at hans cheftrænerkollega vil komme med et modtræk, når de to hold mødes i Frederiksberghallerne onsdag aften. Kun pointene tæller, og lykkes det Team Esbjerg at få et point, venter den første finaleplads siden gulddagene i 2016.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 30-25 (16-15)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Ingstad 7, Marit Røsberg Jacobsen 6, Estavana Polman 5, Kristina Liscevic 4, Line Jørgensen 2, Sanna Solberg 2, Maria Mose Vestergaard 2, Clara Monti Danielsson 1 og Marit Malm Frafjord 1.
Topscorer København: Anne Cecilie de la Cour 7

Udvisninger:
Team Esbjerg: 1
København: 2

2.256 tilskuere i Blue Water Dokken